Be Charge

krzyss

Pionier e-mobilności
Przykro mi, że tak zrozumiałeś mojego posta. Nie pisałem, że mają GreenWay.. W Polsce mają Ionity i jakieś pojedyncze punkty. To raczej opcja na wyjazdy zagraniczne. Chyba, że ktoś się często ładuje na Ionity wówczas wypada korzystnie - 1,56-1,78 PLN / kWh w zależności od pakietu.

Edytowałem główny post żeby było jasne, że nie mają GW.
Spoko, to nie przytyk do Ciebie tylko do nich. Slaby roaming maja skoro GW nie obejmuje.
Ale na wakacje moze sie przydac

Jaceq

Pionier e-mobilności
Swoją drogą wg mnie fajne w ich ofercie jest to, że to nie są promocyjne stawki tylko normalny cennik. Oraz nie trzeba kombinować z tożsamością. Więc nie ma obawy, że będą wyłączać pakiet, prosić o potwierdzenie włoskiej tożsamości itp.

vwir

Pionier e-mobilności
Dają. Ja zrobiłem tak, że zarejestrowałem się prywatnie (wtedy można skorzystać z kodów), a następnie możesz dodać profil firmowy. Później przełączasz się między profilami w zależności od potrzeby. Albo jeśli Ci się nie chce bawić z kodami/promocjami, możesz zarejestrować tylko na firmę.
To dużo daje, bo można wrzucić w koszty i może wyjść całkiem fajna cena. Dodają VAT na fakturze, czy dla firm robią netto?

Jaceq

Pionier e-mobilności
To dużo daje, bo można wrzucić w koszty i może wyjść całkiem fajna cena. Dodają VAT na fakturze, czy dla firm robią netto?
Tego nie wiem bo jeszcze nie dostałem faktury. Przysłali mi tylko fakturę za kartę RFID, ale zamówiłem ją z prywatnego profilu (zgapiłem się). W każdym razie jest tam 8,20 EUR netto + 22% VAT = 10 EUR brutto.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Zapytałem ich mailowo jak rozliczają subskrypcję za niepełny miesiąc. Okazuje się, że pojedynczy okres trwa 30 dni niezależnie od momentu startu. Czyli startując abonament 16.06 trwa on do 15.07 itd.

klata

Zadomawiam się
Używałem podczas ostatniego wypadu do Włoch. Kupiłem pakiet 500kWh. Bez problemu ładowałem się na Ionity, EnelX, BeCharge, Aral, Neogy i Powerstop. Ładowałem się Polsce, Czechach, Austrii, Włoszech i Niemczech.
Raz karty nie czytało ale uruchomiłem ładowanie przez apkę.
Faktury wystawiają ale z włoskim vatem.
Po skończonej podróży i wykorzystaniu pakietu przeszedłem na Pay per use.
W Polsce jedynie można sensownie wykorzystać na Ionity ale za granicą jest sporo innych sensownych sieci.
Mogę z całego serca polecić. Żadnych kombinacji jak w EnelX, większe pakietu miesięczne niż w EnelX a cena tylko nieznacznie wyższa.

XYZ

Fachowiec
Używałem podczas ostatniego wypadu do Włoch. Kupiłem pakiet 500kWh. Bez problemu ładowałem się na Ionity, EnelX, BeCharge, Aral, Neogy i Powerstop. Ładowałem się Polsce, Czechach, Austrii, Włoszech i Niemczech.
Raz karty nie czytało ale uruchomiłem ładowanie przez apkę.
Faktury wystawiają ale z włoskim vatem.
Po skończonej podróży i wykorzystaniu pakietu przeszedłem na Pay per use.
W Polsce jedynie można sensownie wykorzystać na Ionity ale za granicą jest sporo innych sensownych sieci.
Mogę z całego serca polecić. Żadnych kombinacji jak w EnelX, większe pakietu miesięczne niż w EnelX a cena tylko nieznacznie wyższa.
Szkoda, ze nie wiedziałem wcześniej. Właśnie wracam z Włoch i Enel X oskubał mnie na 19 KWh, na nic zdały się maile do supportu…..zero odpowiedzi.
Zdecydowanie przestrzegam przed tym marnym makaroniarskim geszeftem, w którym najwyraźniej „znielubili” Polaków, którzy o czym zapominają Italiani, zapłacili uczciwie za te ich abonamenty.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Szkoda, ze nie wiedziałem wcześniej. Właśnie wracam z Włoch i Enel X oskubał mnie na 19 KWh, na nic zdały się maile do supportu…..zero odpowiedzi.
Zdecydowanie przestrzegam przed tym marnym makaroniarskim geszeftem, w którym najwyraźniej „znielubili” Polaków, którzy o czym zapominają Italiani, zapłacili uczciwie za te ich abonamenty.
BeCharge to też Włosi.. Zarejestruj się z moim referral-em, dostaniesz 10 EUR na ładowanie to sobie "odbijesz" część straty 😉

Last edited:

nabrU

Moderator

[HIPOKRYZJA ON] Uczciwie wyłączając lokalizację, generując włoski NIP i podając się za Włocha lub Rumuna :ROFLMAO: [HIPOKRYZJA OFF]

The Customer acknowledges and accepts that, if it has communicated to Enel X Way Romania false, outdated or incomplete data, Enel X Way Romania reserves the right to suspend access to the App and/or to terminate the Contract, withholding the sums paid by the Customer and reserving the right to claim compensation for the greater damages.

Last edited:

XYZ

Fachowiec
[HIPOKRYZJA ON] Uczciwie wyłączając lokalizację, generując włoski NIP i podając się za Włocha lub Rumuna :ROFLMAO: [HIPOKRYZJA OFF]
Posłuchaj i poczytaj (wcześniejsze posty) ze zrozumieniem , zanim zaczniesz obrażać chłopczyku......od 2 tygodni tj. 29.05 jestem we Włoszech i tego dnia kupiłem i aktywowałem usługe tej gównianej firmy. Nie udaje i nie udawałem Rumuna, cała korespondencja z z Enel X jasno potwierdza moje słowa.....to zwykli krętacze, którzy w dniu dzisiejszym wreszcie odpowiedzieli, że bardzo starają sie rozwiązać problem moich(zapewne nie tylko moich) "zaginionych" KWh.
Więc albo odszczekasz te słowa albo znajdę Cię poprzez IP i moderatora i spotkamy sie w Sądzie.....nie żartuję. i czekam ..