Michal
Moderator
Rozumiem, że zgłosiłeś sprawę na policję i to ona skierowała do redakcji pytanie o dane użytkownika nabrU, tak? Bo inaczej, to nie wyobrażam sobie, że ktokolwiek podał Ci jakikolwiek adres IP jakiegokolwiek użytkownika - jeśli tego oczekujesz, to chyba pora zmienić "fachowca" z którym współpracujesz. Adres IP jeśli jest w stanie wskazać konkretną osobę, staje się daną osobową i bez nakazu sondowego nie jest możliwe jego wydanie.W innym wątku wyjaśniłem, że jestem we Włoszech i niczego nie ukrywam, a ten przytoczony przez Ciebie był przed zapytaniem zakupem pakietu , na kanwie wypowiedzi innych użytkowników, którzy jak mniemam korzystali poza Italią. Nie wiedziałem wówczas, że po skontaktowaniu się z supportem potwierdzą, że mimo iz jestem Polakiem to mogę w trakcie pobytu korzystać na terenie Italii tak jak każdy inny użytkownik.
Nie zakupiłem, mimo zapowiedzi pakietu na powrót bo uważałem, ze nie jest warte zachodu to całe Enel X.
Reasumując, ten człowieczek publicznie zasugerował, że jestem krętaczem i złodziejem.......co do oceny prawnej, pozostawmy to fachowcom.
Dziwne, że mimo kilku monitów nie reaguje redakcja, myślę, że zdają sobie sprawę, że w takiej sytuacji stają się stroną moich roszczeń.
Jeśli jesteś innego zdania, to poczytaj przepisy ochrony danych osobowych.
Myślę, że chyba redakcja powinno usunąć Twoje konto, żeby Cię ochronić - nie chcemy przeiceż żebyś nie padł ofiarą jeszcze większego oczerniania tutaj. Cholera wie co się może wydarzyć... Może wpaść tutaj jakaś armia botów i z Ciebie konkretnie zacząć robić oszusta i pieniacza