Be Charge

Michal

Moderator
W innym wątku wyjaśniłem, że jestem we Włoszech i niczego nie ukrywam, a ten przytoczony przez Ciebie był przed zapytaniem zakupem pakietu , na kanwie wypowiedzi innych użytkowników, którzy jak mniemam korzystali poza Italią. Nie wiedziałem wówczas, że po skontaktowaniu się z supportem potwierdzą, że mimo iz jestem Polakiem to mogę w trakcie pobytu korzystać na terenie Italii tak jak każdy inny użytkownik.
Nie zakupiłem, mimo zapowiedzi pakietu na powrót bo uważałem, ze nie jest warte zachodu to całe Enel X.
Reasumując, ten człowieczek publicznie zasugerował, że jestem krętaczem i złodziejem.......co do oceny prawnej, pozostawmy to fachowcom.
Dziwne, że mimo kilku monitów nie reaguje redakcja, myślę, że zdają sobie sprawę, że w takiej sytuacji stają się stroną moich roszczeń.
Rozumiem, że zgłosiłeś sprawę na policję i to ona skierowała do redakcji pytanie o dane użytkownika nabrU, tak? Bo inaczej, to nie wyobrażam sobie, że ktokolwiek podał Ci jakikolwiek adres IP jakiegokolwiek użytkownika - jeśli tego oczekujesz, to chyba pora zmienić "fachowca" z którym współpracujesz. Adres IP jeśli jest w stanie wskazać konkretną osobę, staje się daną osobową i bez nakazu sondowego nie jest możliwe jego wydanie.
Jeśli jesteś innego zdania, to poczytaj przepisy ochrony danych osobowych.

Myślę, że chyba redakcja powinno usunąć Twoje konto, żeby Cię ochronić - nie chcemy przeiceż żebyś nie padł ofiarą jeszcze większego oczerniania tutaj. Cholera wie co się może wydarzyć... Może wpaść tutaj jakaś armia botów i z Ciebie konkretnie zacząć robić oszusta i pieniacza :eek:. Lepiej nie ryzykować, tym bardziej, jeśli to redakcja miałaby stać się stroną w tym sporze.

XYZ

Fachowiec
Rozumiem, że zgłosiłeś sprawę na policję i to ona skierowała do redakcji pytanie o dane użytkownika nabrU, tak? .....
@Michal ....dobrze zapewne wiesz, ze takie sprawy maja charakter cywilny, a identyfikacja osób biorących udział w sporze odbywa się przewidziany prawem sposób. Ja pisałem o braku reakcji na zgłoszenie problemu ze strony użytkownika, co w moim przekonaniu świadczy o aprobacie dla działań ze strony @nabrU , przez administratora portalu.
Skończmy tę dyskusję, bo ona nie dotyczy Ciebie, poza tym odbywa się w temacie kart BeCharge.
Pozdrawiam

Michal

Moderator
@Michal ....dobrze zapewne wiesz, ze takie sprawy maja charakter cywilny, a identyfikacja osób biorących udział w sporze odbywa się przewidziany prawem sposób. Ja pisałem o braku reakcji na zgłoszenie problemu ze strony użytkownika, co w moim przekonaniu świadczy o aprobacie dla działań ze strony @nabrU , przez administratora portalu.
Skończmy tę dyskusję, bo ona nie dotyczy Ciebie, poza tym odbywa się w temacie kart BeCharge.
Pozdrawiam
Ja po prostu nie godzę się na straszenie ludzi pozwami za coś co napisali na forum publicznym. Nie podoba Ci się, to opuść i nie korzystaj. Szczerze, to przeglądam Twoje posty i wolałbym, żebyś to Ty opuścił to forum niż nabrU, bo on wnosi chociaż jakąś inną perspektywę, nawet jeśli ja go zablokowałem, bo mnie męczył.
Jeśli przeczytasz jego wpis ze zrozumieniem, to nie jest on nawet adresowany do Ciebie, tylko do większości ludzi na tym forum, którzy kombinowali, żeby wyciągnąć niższe ceny.

Ty napisałeś:
najwyraźniej „znielubili” Polaków, którzy o czym zapominają Italiani, zapłacili uczciwie za te ich abonamenty.
On napisał:
[HIPOKRYZJA ON] Uczciwie wyłączając lokalizację, generując włoski NIP i podając się za Włocha lub Rumuna :ROFLMAO: [HIPOKRYZJA OFF]

Tu nie ma nic personalnie do Ciebie, bo Ty pisałeś o ogóle i on też, a ten ogół wydaje się jednak kombinować, a nie uczciwie siedzieć w Italii i kupować tam abonamenty na użytek w Italii.

Naprawdę głosuję aby @Łukasz Bigo jak najszybciej usunął Twoje konto z tego serwisu, żeby uchronić Cię prze dalszymi krzywdami.
Chyba jeszcze lepiej ogólnie dostęp do internetu, bo dopiero się zdziwisz jak zaczniesz się udzielać na FB :p

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Tez nie rozumiem straszenia pozwami, ale uczciwie mowiac mam nadzieje ze go pozwiesz, wydasz z 2000-5000PLN na adwokatow i przegrasz bo nie rozumiem problemu :) w razie co moge swiadkowac !
Mialem kilka rozpraw w tym kraju, i juz wiem co moge a co mi sie nie oplaci ;)

Michal

Moderator
Tez nie rozumiem straszenia pozwami, ale uczciwie mowiac mam nadzieje ze go pozwiesz, wydasz z 2000-5000PLN na adwokatow i przegrasz bo nie rozumiem problemu :) w razie co moge swiadkowac !
Mialem kilka rozpraw w tym kraju, i juz wiem co moge a co mi sie nie oplaci ;)
Ja też się zgłaszam na chętnego do światkowania w razie potrzeby ;)

Jaceq

Pionier e-mobilności
Wracając do tematu, dziś zrobiłem test na IONITY w Nowostawach. Wszystko pięknie śmiga, ładowanie wystartowane z aplikacji, promocyjny kredyt zrealizowany :)

nabrU

Moderator
Gdyby ktoś rejestrował prywatne konto można użyć mojego referral-a: 0ZGUJQQ :) (Rejestracja z referral-em powoduje przydzielenie 10 EUR do wykorzystania na ładowanie, ważne 30 dni)

Czy za kasę z referala można wykupić pakiet (tak jak np. kiedyś w Bonnet)? Czyli np mam 9 referali czyli 90 euro i kupuję za to pakiet Be Large 250?

Jaceq

Pionier e-mobilności
Czy za kasę z referala można wykupić pakiet (tak jak np. kiedyś w Bonnet)? Czyli np mam 9 referali czyli 90 euro i kupuję za to pakiet Be Large 250?
Wg mnie nie. Tutaj jest regulamin: Regulamin . W szczególności mówi o tym ten fragment : "coupons from the “Refer a Friend” Program cannot be accumulated but are only valid on a single top-up."

consigliero

Pionier e-mobilności
Rozglądając się za jakimś rozsądnym rozwiązaniem na ładowanie podczas wakacyjnych wyjazdów zerknąłem na Be Charge. Właściwie "na papierze" wygląda to całkiem nieźle - poniżej małe zestawienie. Pomijając promocyjną ofertę JuicePass w EnelX to chyba najtańsza oferta oraz nie trzeba kombinować - normalnie dostępna bez zmiany lokalizacji. Mapa ładowarek wygląda zachęcająco, ponad 125 tyś. punktów ładowania w Europie: Mapa . W Polsce mają IONITY więc też spoko opcja jeśli ktoś ma po drodze (ja mam). Nie mają w ofercie ładowarek GreenWay.

View attachment 11422

Można korzystać bez wykupionego pakietu ale stawki są już znacznie mniej korzystne. Pełne info n.t. cen: Cennik

Gdyby ktoś rejestrował prywatne konto można użyć mojego referral-a: 0ZGUJQQ :) (Rejestracja z referral-em powoduje przydzielenie 10 EUR do wykorzystania na ładowanie, ważne 30 dni)
A w jaki sposób wybrać swój kraj i lengłydż ? Chyba muszę pojechać do Austrii i wtedy będzie git

Attachments

• IMG_0070.png
    IMG_0070.png
    647 KB · Liczba wyświetleń: 17

Jaceq

Pionier e-mobilności
A w jaki sposób wybrać swój kraj i lengłydż ? Chyba muszę pojechać do Austrii i wtedy będzie git
Hmm, ja takiego ekranu w ogóle nie miałem, od razu można było zarejestrować konto gdzie wybierasz kraj i adres. Jedyne co trzeba było wybrać, to czy profil prywatny czy firmowy. Jeśli założysz prywatny, wtedy można skorzystać z kodu na 10 EUR a i tak możesz po rejestracji dołożyć profil firmowy z polskim NIP-em i przełączać się między nimi. Aplikacja jest po angielsku. Kolory na Twoim zrzucie też jakieś nie takie.. Na pewno dobrą pobrałeś? Dla iPhone-a apka tutaj: https://apps.apple.com/pl/app/be-charge/id1406698447?l=pl
IMG_3614.PNG