19" vs 20" w TMY

Mauden

Zadomawiam się
Pojeździj trochę tymi 20'' kołami i wróć tutaj za miesiąc, wtedy zamieść opinie jak wyglądają wrażenie z przejechaniu kilkuset kilometrów bo po jednym dniu jazdy ciężko o wiarygodną opinie.
6000 km później podtrzymuję to co pisałem wcześniej :)

Poza tym, że wg mnie 20" wygrywają pod względem wyglądu z 19", to są na prawdę w porządku jeżeli chodzi o normalną, codzienną jazdę. Zapasu gumy jest sporo, nic nie wystaje, nie boję się że coś obetrę. W sporo dziur przez ten czas wjechałem, póki co felgi i opony są jak nowe (poza zużyciem opon ofc.).

arku

Nowy na Forum
6000 km później podtrzymuję to co pisałem wcześniej :)

Poza tym, że wg mnie 20" wygrywają pod względem wyglądu z 19", to są na prawdę w porządku jeżeli chodzi o normalną, codzienną jazdę. Zapasu gumy jest sporo, nic nie wystaje, nie boję się że coś obetrę. W sporo dziur przez ten czas wjechałem, póki co felgi i opony są jak nowe (poza zużyciem opon ofc.).
Cieszy mnie to co piszesz, bo na dniach odbieram swoja TMY też na 20" i cały czas mam lekkie rozterki czy zmiana felg na większy rozmiar była dobrym pomysłem. Ale w sumie nie było wyjścia, bo 19" z kołpakami były wizualnie nie do zaakceptowania :)

Mauden

Zadomawiam się
Cieszy mnie to co piszesz, bo na dniach odbieram swoja TMY też na 20" i cały czas mam lekkie rozterki czy zmiana felg na większy rozmiar była dobrym pomysłem. Ale w sumie nie było wyjścia, bo 19" z kołpakami były wizualnie nie do zaakceptowania :)
To żeby jeszcze bardziej poprawić Ci humor napiszę, że po 10 tys km wciąż nie zmieniłem zdania co do rozmiaru felg :)

arku

Nowy na Forum
No i jak tam po roku ?
Co do komfortu jazdy, można obniżyć ciśnienie w oponach.
Moim zdaniem na 20" jest twardo. Na zimę zmieniam na 19 i jest trochę lepiej. Na równej drodze typu autostrada jest ok, na lokalnej, dziurawej drodze z koleinami itp. jest kiepsko. Zastanawiam się nad wymianą zawieszenia na komfortowe.

Maxxxx

Zadomawiam się
19 na kołpakach dla mnie są po prostu brzydkie. Nawet najładniejszy kołpak to zawsze będzie kołpak i to widać. 20 to dla mnie był "must have". 19 już dokupilem na zimę i teraz szukam kołpaków ale takich co dadzą najlepszy zasięg. Wiadomo, zimą każdy kilometr się liczy 😉 w lato wg mnie ciężej zarysować felgę bo lepsza widoczność i dłużej jasno. W zimę to śnieg ciemno itp. itd. Pozdroooo

arku

Nowy na Forum
19 na kołpakach dla mnie są po prostu brzydkie. Nawet najładniejszy kołpak to zawsze będzie kołpak i to widać. 20 to dla mnie był "must have". 19 już dokupilem na zimę i teraz szukam kołpaków ale takich co dadzą najlepszy zasięg. Wiadomo, zimą każdy kilometr się liczy 😉 w lato wg mnie ciężej zarysować felgę bo lepsza widoczność i dłużej jasno. W zimę to śnieg ciemno itp. itd. Pozdroooo
Co do wyglądu zgadzam się że 20 to must have. Mimo mankamentów ponownie dokonałbym tego samego wyboru, 19 z kołpakami jest dla mnie nieakceptowalna wizualnie. Ja na zimę kupiłem takie 19 :