19" vs 20" w TMY

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
Co do wyglądu zgadzam się że 20 to must have. Mimo mankamentów ponownie dokonałbym tego samego wyboru, 19 z kołpakami jest dla mnie nieakceptowalna wizualnie. Ja na zimę kupiłem takie 19 :

Wybaczcie Panowie, ale dzisiaj na SUC w krk widziałem TMYLR na 20 calach i wyglądała jak na szczudłach.... Według mnie lepiej to juz wygląda na 19. A MYP na 21 calach to już piękne :)
Aczkolwiek z gustami jest różnie... jeden woli blondynki, inny brunetki, a jeszcze inny rudych mężczyzn.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wg mnie jesli sie nie bawi sportowo, to cienkie laczki są brzydkie, niepraktyczne, drogie i twarde bardziej takie kola są narażone na uszkodzenia.. W elektryku dochodzi kwestia zasięgu.
Dwie powyższe rzeczy tłumaczą niski profil : sport czy taka powiedzmy jazda i gust

Jaro_bwo

Zadomawiam się
tez wstępnie zamówiłem na 19" ale ze leasing nie zdązył i okazało sie ze z niemiec jedzie na 20" taka sama konfiguracja to juz sie nie zastanawiałem a na dodatek miałem z referalla -2000 + kolejne rabaty mi zliczyli takze zamiast 10 tys doplaty wyszło niecale 1000 zł :)

Także polecam korzystać z referali , (mój macie w stopce jakby ktoś chciał)

Attachments

• Screenshot_2023-07-27-15-58-53-315_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-07-27-15-58-53-315_com.android.chrome.jpg
    365,3 KB · Liczba wyświetleń: 35
Last edited:

Maxxxx

Zadomawiam się
I SUPER! Każdy znajomy jak widzi moje auto podkreśla że te 20` robią robotę. Są po prostu kozackie :) Szczególnie fajnie kontrastują z białym lakierem. JA do mojej YLR domówiłem jeszcze spojler czarny karbon który czeka już na montaż. :) Gratuluje dobrego wyboru. Auto za 260k z kołpakami wg mnie to lekkie nieporozumienie ;) Na zimę za to już kupiłem 19` Gemini i jeszcze szukam kołpaków. Ale zima to inna bajka, łatwiej coś uszkodzić. pozdrowionka!

Maxxxx

Zadomawiam się
Też właśnie myślałem o spojlerze pokażesz jaki masz I skąd kupiłeś

Model Y Matte wybrałem. Jak wstępnie przyłożyłem to pasuje idealnie, ale daję na montaż do zaprzyjaźnionej firmy detailingowej bo w te taśmy co są pod nim średnio wierzę :) Żadnych uszkodzeń nie ma, przy transporcie też nic się nie stało, a bałem się że go złamią albo coś :) Wysyłka darmowa , tylko trzeba czekać trochę, ale mi się aż tak nie śpieszyło. pozdrawiam !

Attachments

• 1690557335555.jpg
    1690557335555.jpg
    3,5 MB · Liczba wyświetleń: 14
  • 1690557335557.jpg
    1690557335557.jpg
    3,3 MB · Liczba wyświetleń: 12

Chris

Posiadacz elektryka
Mam TMY na 19 i drugą na 20, jeżdżę po tych samych drogach, kostkach, dziurach i różnicy w komforcie nie widzę, tzn jest naprawdę minimalna. Nie ma "stracha" 20 jest fajna, lepiej wygląda można śmiało brać, a jeżeli ktoś chce 19 i nie pasują kołpaki, to ściągnąć i przemalować 19 na ładny kolor - kosztuje to odrobinę więcej niż inne kołpaki z aliexpress i o niebo lepiej wygląda. Ja tak zrobiłem i jest super. Jak ktoś się obawia, że 20 zarysuje o krawężniki, to 19 też zarysuje jak ma problemy z parkowaniem.

cpt

Zadomawiam się
Przejeździłem 4 tygodnie - 3000km na 21 cali i rzeczywiście mogę potwierdzić, że jest nadspodziewanie komfortowo i polecam jako opcję zamiast 20. Nie mam porównania z modelami z początku produkcji. Pierwsze co każdy znajomy robi pierwszy raz widząc samochód z bliska, to szuka na oponie ile to cali 😀. Na zimę już odebrałem gemini 19 calowe z Sottozero. Zastanawiam się czy nie przemalować ich od razu na czarny mat. Dwie inne opcje to srebrne kołpaczki i nakładki na śruby lub kołpaki idealnie spasowane na szprychy z dostawą 5 paczek z Chin.

Henryk

Nowy na Forum
a jest ktoś w razie czego chętny na zamianę nowych Induction 20” na nowe Gemini Dark 19”? Bo na stocku mają teraz w Tesla model Y long range tylko z kołami 20...

eimi

Pionier e-mobilności
a jest ktoś w razie czego chętny na zamianę nowych Induction 20” na nowe Gemini Dark 19”? Bo na stocku mają teraz w Tesla model Y long range tylko z kołami 20...
Może. A jakie opony chcesz założyć do 19" Gemini? Mam całoroczne Hankooki ion 2k przebiegu i w garażu praktycznie nówki fabryczne letnie. Na jakich oponach wydają 20"?