Łoooo to ja muszę też sprawdzić czy żona ma ciężką nogęZużycie prądu, jakie pokazuje mi mój Peugeot e208, za ostatnie ~9k km (czyli mniej więcej za ostanie 4 miesiące: marzec-czerwiec):
12,7 kWh/100km, przy średniej prędkości 50 km/h
View attachment 29800
Corsa 15.4 przy średniej 38 za ostatnie 10kkm.Łoooo to ja muszę też sprawdzić czy żona ma ciężką nogę
//Edit 15,7 kWh/100
Ja bym obstawiał że ukształtowanie terenu też ma znaczenie, jeżdżąc przez dwa tygodnie po prawie płaskim średnia spadała do 14, ale później powrót w okolice Krakowa powodował powrót na 15.5 i więcej.Czyli ciężka noga, tego się spodziewałem![]()
O to żona jeździ właśnie w okolicach Krakowa a konkretnie Północny zachód więc faktycznie może być coś na rzeczy.Ja bym obstawiał że ukształtowanie terenu też ma znaczenie, jeżdżąc przez dwa tygodnie po prawie płaskim średnia spadała do 14, ale później powrót w okolice Krakowa powodował powrót na 15.5 i więcej.
I mnie to 9k km to było dosyć sporo po górkach w SK (trasy PL->SK->HU i z powrotem).O to żona jeździ właśnie w okolicach Krakowa a konkretnie Północny zachód więc faktycznie może być coś na rzeczy.