2022.20.5 - polski język nawigacji?

Michal

Moderator

Michal

Moderator
Po tylu latach...
Po ilu? Bo z tego co ja wiem, to pierwsze Tesle przyjechały oficjalnie do Polski w grudniu 2020 (sam tak odbierałem), więc bardziej by tutaj pasowało po tylu miesiącach ;)

Tak przy okazji języka polskiego w aplikacjach.
Wypełniam od 3 dni wniosek o dotację "Mój Elektryk", bo co chwilę coś z nim jest źle. Plik wniosku muszę edytować w Adobe Reader (AR) albo Chrome (CH), ale już drukować z poziomu przeglądarki Firefox(FF).
Jeśli drukuje z poziomu AR/CH, to na wydruku nie ma polskich znaków (są spacje zamiast), a jeśli edytuję w FF to pojawiają się jakieś dziwne zamiast polskich.
Zwariować można.
Po tylu latach - to jest aplikacja istniejąca od 1993 roku :p

solik

Pionier e-mobilności
Wybieranie glosowe po polsku w Tesli dziala lepiej niz w Mercedes ME ale za to nawigacja jest po ang, to bylo smieszne ;D

slaveq

Pionier e-mobilności
Po ilu? Bo z tego co ja wiem, to pierwsze Tesle przyjechały oficjalnie do Polski w grudniu 2020 (sam tak odbierałem), więc bardziej by tutaj pasowało po tylu miesiącach ;)

Tak przy okazji języka polskiego w aplikacjach.
Wypełniam od 3 dni wniosek o dotację "Mój Elektryk", bo co chwilę coś z nim jest źle. Plik wniosku muszę edytować w Adobe Reader (AR) albo Chrome (CH), ale już drukować z poziomu przeglądarki Firefox(FF).
Jeśli drukuje z poziomu AR/CH, to na wydruku nie ma polskich znaków (są spacje zamiast), a jeśli edytuję w FF to pojawiają się jakieś dziwne zamiast polskich.
Zwariować można.
Po tylu latach - to jest aplikacja istniejąca od 1993 roku :p
Bez przesady, żartowałem. Ale no prawie 1,5 roku im zeszło. Ja i tak czekam kiedy w końcu zrobią działające światła matrycowe. Czasem jeżdżę astrą żony i to aż o pomstę do nieba woła jak tam światła działają (dobrze) a Tesla na auto radzi sobie bardzo źle.

solik

Pionier e-mobilności
W USA juz uchwalili prawo dopuszczajace adaptacyjne swiatla wiec jeszcze pewnie z 6 elonotygodni tj kolejny lifting 3 albo nowa generacja i bedzie costam dzialac :) ale na forum i tak ci powie jeden z drugim ze tesla ma wazniejsze rzeczy niz adaptacyjne swiatla ktore realnie poprawiaja bezpieczenstwo, nawet crossovery segmentu B w VAG maja adaptacyjne ledy.

slaveq

Pionier e-mobilności
Na razie narracja jest taka, że już za rok będzie działający autopilot a jemu światła adaptacyjne niepotrzebne :). Może się kiedyś doczekamy świateł adaptacyjnych i wycieraczek adaptacyjnych wspomaganych AI...

Teraz już nawet Corsa ma intelliluxy z prawdziwego zdarzenia a to już wstyd jednak.

Michal

Moderator
Bez przesady, żartowałem.
Nic złego nie miałem na myśli, po prostu chciałem uściślić, żeby ktoś nie znający tematu nie przeczytał tego kiedyś i nie myślał, że my tu 5 lat czekaliśmy na dodanie języka ;)

Last edited: