Mam 54!A to ja juz pod 50 podpadam 😋
Możesz odległość ustawić na 1? U mnie najmniejszy to 2.Po drugie dystans za duzy nawet na jedynce, mogla by np po zatrzymaniu lekko dojechać
Nowe auta nie mają radaru i autopilot działa tylko na danych z obrazu z kamer (vision only). W tych autach można ustawić minimum 2.Możesz odległość ustawić na 1? U mnie najmniejszy to 2.
Dzięki za wyjaśnienieNowe auta nie mają radaru i autopilot działa tylko na danych z obrazu z kamer (vision only). W tych autach można ustawić minimum 2.
Moje spostrzeżenia z trasy do i z Chorwacji odnośnie phantom breaking:Wydaje mi się, że raczej przyznają, że na małej odległości radar jest dokładniejszy. Na dużej kamery. Dlatego na vision only nie ma już Phantom breaking
Poprawiali wiele razy ale kompletną poprawę przynosi podobno tylko przejście na vision only, bo radar pod wiaduktami daje jakieś odbicia które do złudzenia przypominają przeszkodę na drodze. Elon kiedyś tłumaczył, że wtedy zaczyna się walka z interpretacją - kamera nic nie widzi, a radar daje sygnał, że będzie kraksa. No i co oni mają zrobić? Mogą tylko olać radar, ale co jak oleją, a tam serio będzie przeszkoda, ale tak słabo widoczna, że nie widać jej na kamerze? To jest dość skomplikowany problem...Moje spostrzeżenia z trasy do i z Chorwacji odnośnie phantom breaking:
- ani razu na AP
- kilka razy przed wiaduktami gdy jechałem na tempomacie, jednak żaden nie był bardzo mocny
ciekawy jestem czy coś poprawili czy po prostu zbieg okoliczności 🤔
Poprawiają sporo. I sporo zalezy od pogody w jakiej jedziesz. Jak nie ma słońca mocnego to cienie są inne i wtedy jest mniej PBMoje spostrzeżenia z trasy do i z Chorwacji odnośnie phantom breaking:
- ani razu na AP
- kilka razy przed wiaduktami gdy jechałem na tempomacie, jednak żaden nie był bardzo mocny
ciekawy jestem czy coś poprawili czy po prostu zbieg okoliczności 🤔