2022.44.2

Darek1

Posiadacz elektryka
Trzeba by sprawdzić, ale pewnie tak będzie, że będzie jak zwykły alarm, dodatkowo z nagrywaniem kamerami jak się uaktywni

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem spoko rozwiązanie. Czujniki wewnątrz wykrywają ruch, kamera się odpala i nagrywa w zakresie 1-5 minut.

Zapewne zużycie spadnie a funkcjonalność nadal zostanie zachowana.

Chyba, że jakiegoś zagrożenia nie przewiduje to możecie mnie poprawić.

Ja6ek

Zadomawiam się
Nieoficjalnie podano że auto poinformuje o zbyt zimnej baterii podczas ładowania, jeśli tak będzie od razu jasne dlaczego czasami ten proces idzie nie tak jak nam się zdaje że powinno. Wydaje się to powiązane z tą infografiką w service-modzie.

mgapinski

Posiadacz elektryka
"Zaznaczone wszystko" było do tej pory, bo nie dało się wyłączyć wykrycia na podstawie kamer. Mnie ciekawi jak to działa bez kamer i jak wyglądać będzie zużycie energii w tym przypadku. W trybie z kamerami wartownik zjadał ~200W, więc bardzo dużo.
Mniej nie będzie, auto i tak musi być wybudzone i to komputery(tak, ten autopilota też) zjadają tyle prądu w połączeniu z doładowywaniem akumulatora 12V. Te tryby różni tylko ilość nagrań, które się zapisują. Potwierdzę na 100% jak postawię ten soft na benchu, jeszcze nikt go nie zgrał...

W autach z ryzenem jest gorzej pod tym względem, auto częściej się budzi żeby doładowywać akt 16V bo jego pojemność jest dużo mniejsza niż w starych modelach. Moim zdaniem też będą padać, jak tam lecą nawet 3 cykle na dzień to nie ma siły, po 2/3 latach będzie +1 cykl więcej na dzień. Pytanie tylko ile czasu będzie on w stanie utrzymać ~80% pojemności i czy ludzie nie będę narzekać na phantom drain

Michal

Moderator
Mniej nie będzie, auto i tak musi być wybudzone i to komputery(tak, ten autopilota też) zjadają tyle prądu w połączeniu z doładowywaniem akumulatora 12V.
Teoretycznie jak nie będzie wykrywało z kamer, to mogą nie odpalać kompa FSD, więc zużycie powinno być mniejsze o jakieś 70W (gdzieś czytałem, że on tyle pobiera), a to już 1/3 mniej, więc zamiast 4,8 kWh powinien pobierać 3,2 kWh na dzień.