2022.8.2 w końcu naprawiona kamera i ciekawszy update

ELuk

Pionier e-mobilności
Zgłoś do Tesli,
ale pewnie powiedzą, że kierowcę obowiązuje zachowanie ostrożności, a kamera jest tylko dodatkowym wsparciem.
Co do lakieru to profesjonalny lakiernik nie będzie miał z nim problemu.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Zdecydowanie nie. U mnie idzie to teraz w minuty.
Ja włączyłem na weekend kamerę wewnętrzną. Po update do 2022.12.3.1 trochę pojeździłem po autostradach i wniosek taki: przed włączeniem - 10 sekund i informacja; po włączeniu - 16 sekund i informacja. Przy skupieniu na drodze i rękoma w pozycji „na kierownicy” ale nie dotykając jej - 16 sekund. Po wyłączeniu kamery - 16 sekund zostaje przez kilkadziesiąt kilometrów. Teraz muszę sprawdzić czy dalek jest czy znów jest 10 sekund. Kolejna trasa - sprawdzę

krzyss

Pionier e-mobilności
Kur..cze chyba kamera nie do końca OK. Cofałem na centymetry i nie wiem czy to było opóżnienie czy lag, ale uderzenie mnie bardzo zaskoczyło.

Czy zrobie to u lakiernika/blacharza z ulicy, czy z tym białym lakierem jest jakies ekstremalne czary mary?
Zalamanie na krawedzi PDR ciezko… klapa do wymiany zderzak pewnie do lakierowania.
Albo olac albo zglaszac na ubezpieczenie.

Bronek

Pionier e-mobilności
Tak widzi moja kamera. I obraz jest bieżący. Start bywał czasem ale nie teraz o ułamek sekundy opóźniony, ale nie ruszam jak nie widzę tyłka.
Ten widok zastępuje mi też brak kamery przedniej z widokiem na zderzak przy wjeździe do garażu. Jak widzę że dupa wlazła do drugiego kafelka, to Stop. Bo przód już dawno się drze by stanąć!

Cofanie na styk, tu czujniki zawsze na czerwono i odpowiedzialność jest nasza. Tesla ma przez te swoje systemy przechlapane ;-), ale pozwala nam zasnąć :)

dając alibi

Screenshot_20220425-194409_Drive_copy_800x600.jpg

Last edited:

piotr_ev

Fachowiec
niestety dziś zauważyłem w moim TMY (soft: 2022.12.3.1), że tylna kamera mocno opóźnia, klatkuje. Wcześniej na tej wersji softu było ok. dziś, bardzo słabo, a szkoda bo tracę do tej funkcjonalności zaufanie (dziś o mały włos bym nie walnął w faceta na parkingu).

krzyss

Pionier e-mobilności
niestety dziś zauważyłem w moim TMY (soft: 2022.12.3.1), że tylna kamera mocno opóźnia, klatkuje. Wcześniej na tej wersji softu było ok. dziś, bardzo słabo, a szkoda bo tracę do tej funkcjonalności zaufanie (dziś o mały włos bym nie walnął w faceta na parkingu).
Masz atoma czy ryzena ?

piotr_ev

Fachowiec
U mnie do tej aktualizacji nie było problemów z kamerami. Teraz zdarzają się zawiechy tylnej i tych w błotnikach 😢
mam nadzieję, że to nie jest początek faworyzowania dostępnej większej mocy obliczeniowej AMD, przez co deweloperzy nie bawią się już tak bardzo w optymalizacje.