Pierwsza czynność, którą robię to reboot@piotrazz A próbowałeś już właczyć i wyłaczyć samochód? xD To dużo rzeczy potrafi naprawić
Jak odbierałem swój to pod salonem widziałem informację ze jest dostepna nowa wersja a potem mi to zgineło i cisza, po kilku dniach widziałem że ostatnie sprawdzenie aktualizacji było kilka dni wczesniej, wiec zresetowałem i odrazu zaczeło się ściagać.
Widziałem tą opcję, ale nie jest to na tyle krytyczne obecnie by samemu próbować. Komunikaty ostrzegawcze w menu serwisowym wystarczająco mnie zniechęciły.U mnie jak raz się zawiesiło ściąganie to potem nie chciał się już aktualizować. Ogarnęli to zdalnie z Wiednia a tak na prawdę to weszli w menu serwisowe i przeinstalowali obecną wtedy wersję jeszcze raz i po tym wszystko ruszyło. Więc jak się nie boisz to sam możesz to zrobić. I dodam że żadne resety rolkami nie pomagały.
Minęła doba, w zasięgu Wifi restart - sprawdzenie czy jest aktualizacja i komunikat - system jest aktualny. 5 minut później informacja w aucie, że update gotowy do instalacji. I bądź tu mądryPierwsza czynność, którą robię to rebootTo nie jest typowy PEBKAC (Problem Exist Between User And Chair)
Uzbroję się w cierpliwość i dam mu szansę - dzisiaj po 14 minie doba - więc powinien przynajmniej sprawdzić czy coś jest świeżego do ściągnięcia - może zaktualizuje wówczas status w aplikacji.
Fixed. https://forum.elektrowoz.pl/threads/2024-8.6121/post-148007Teraz przestało to działać.