2024.14

Bronek

Pionier e-mobilności
Pierwsze porównania z i bez

Car: Model S
Trim: Plaid
Hardware: 3.0
MCU: 3.0
Processor: AMD Ryzen
Z czujnikami
Facet też się dziwi dlaczego usunęli te czujniki w nowszych wersjach

Last edited:

poochaty

Posiadacz elektryka
Nie chcę być marudą, ale nie rozumiem zupełnie pomysłu przedstawiania na zaawansowanych grafikach tego co widzę przez szybę. Mało tego, żeby mieć piękną wizualizację robimy to kosztem mapy, a to mapę wolałbym mieć w fullscreen. Czy może ja źle rozumuję?

P.S. Tak, mam Intela.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Nie chcę być marudą, ale nie rozumiem zupełnie pomysłu przedstawiania na zaawansowanych grafikach tego co widzę przez szybę. Mało tego, żeby mieć piękną wizualizację robimy to kosztem mapy, a to mapę wolałbym mieć w fullscreen. Czy może ja źle rozumuję?

P.S. Tak, mam Intela.
I tak ta część z wizualizacją musi być, tam jest prędkość i kontrolki. W S/X ta część masz na ekranie przed kierownicą. Wizualizacja jest dla szpanu oraz dla FSD bo wtedy możesz sobie obserwować czy samochód widzi konkretną przeszkodę i czy zamierza ja uwzględnić. No i używane jest do manewrowaniu na parkingu wtedy tryb pełnoekranowy może okazać się przydatny. Ja zerkam żeby zobaczyć czy auto stoi w jednej linii

Bronek

Pionier e-mobilności
A i tak to nie jest to co 360.
Aby nie teoretyzować to przyrównam do też elektryka, nawet nie do Merca, bo to drogie auto ale do Leafa.
Tam w widoku z kamer 360 widzimy gdzie auto ma stanąć, Możemy to korygować jak chcemy w lewo czy trochę w prawo, głębiej lub płycej.
Na obrazie pojawiają się kolejne prostokąty na których pośrednio stanie samochód aby dotrzeć do docelowego miejsca.
Widzimy to na obrazie rzeczywistym a nie na grafice.
W Tesli to pokazówka średnio praktyczna. O ile czujniki dają więcej precyzji to brak podglądu nie do końca informuje gdzie staniemy i jakie manewry podejmie samochód.
Mnie już raz wprowadziła między drzewa na trawnik.
Dziwne że trzeba wybierać a nie można połączyć tych dwóch systemów.
Moze to że Musk wywalił sporo ludzi to wpłynie na inne postrzeganie funkcjonalności ich systemów? Bo wygląda to na uparte dążenie w ślepą uliczkę z wycieraczkami, czujnikami i brakiem widoku 360.
Rozumiem rok, dwa, trzy ale męczą temat 10 lat

slaveq

Pionier e-mobilności
Wg tego Gościa nie będziesz zadowolony. Gada że jak masz Intela to nie powinieneś oglądać filmu bo Cię to wkurzy

Ten też tak twierdzi

View attachment 17508
Czy ja wiem, dopóki nie ma pojazdów na intelu z tą aktualizacją to nie wiadomo co wycięli a może się okazać, że na tym lepiej wyjdziemy bo ta wizualizacja auta trąci niepotrzebnym wodotryskiem.