2024.14

slaveq

Pionier e-mobilności
Ok to tak:
- pierwsze co się rzuca w oczy nowy przeorganizowany prędkościomierz - większa prędkość i pasek rekuperacji w innym miejscu. Na początku myślałem, że tragedia - po pierwszej jeździe jest ok.
- nowy mini odtwarzacz, jest spoko
- pasek podróży na nawigacji
- dużo bardziej szczegółowa animacja pojazdów łącznie ze światłami stopu u innych.

Na razie tyle z większych rzeczy. Od razu mi zaczęło pobierać też kolejną wersje także pewnie jakieś poprawki.

AyrturSenny

Zadomawiam się
Powinien być sygnał zmiany kierunku. Bez niego oznaczało by że jest ten sam. Lub podobny komunikat? Dziwne że Tesla jeszce nie gada ?

Dodam, że w Xie nie zauważyłem wyboru miejsca parkowania jak jest ich kilka . Zresztą nie ma możliwości kliknięcia na nie, bo ten wg mnie niepotrzebny ekran przedni jest bezdotykowy.
Ale coś się dzieje nowego...
a to nie załatwia sprawy w kwestii dźwięków?

Attachments

• IMG_5007a.jpg
    IMG_5007a.jpg
    1 MB · Liczba wyświetleń: 29

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie o to chodzi. Chodzi o sygnalizację kierunku jazdy. Mogły by być dwa różne komunikaty. np. dźwiękowe.

Dziwne że w ogóle Telsa pierdzi a nie gada.

Mogła by byc opcja tekstu : "jazda w przód" i "jazda w tył".
Nie zawsze patrzy się na ekran a czasem w lusterka. Do tego w S i X są dwa ekrany. Na jednym sugerowany wybór kierunku a na drugim widoki z kamer +plus lusterka.
Gdy sam wybieram kierunek to wiem jaki, tu decyduje auto, naciśniesz odruchowo hamulec, ruszysz kierownicą ale nie chcesz zmienić kierunku jazdy a Ona Ci zmieni, jak nie sprawdzisz, wzrokiem to przejedziesz szpadelek, kota lub przywalisz w coś np.
Oczywiscie trzeba uważać bla bla bla, ale dwa różne gongi mogły by pomóc

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Ok to tak:
- pierwsze co się rzuca w oczy nowy przeorganizowany prędkościomierz - większa prędkość i pasek rekuperacji w innym miejscu. Na początku myślałem, że tragedia - po pierwszej jeździe jest ok.
- nowy mini odtwarzacz, jest spoko
- pasek podróży na nawigacji
- dużo bardziej szczegółowa animacja pojazdów łącznie ze światłami stopu u innych.

Na razie tyle z większych rzeczy. Od razu mi zaczęło pobierać też kolejną wersje także pewnie jakieś poprawki.

Jaką kolejną wersję zaczęło pobierać?
Może aktualizację do gier albo mapy?

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
2024.14.6 na TM3 z Atomem
update.jpg

spostrzeżenia:
- sygnalizacja dźwiękowa o fotoradarze jest dosyć odmienna od innych dźwięków (dobrze)
- światła stopu innych pojazdów na wizualizacji czasami nie zgadzają się z rzeczywistością, ale to może oznaczać, że obserwuje zwalnianie pojazdów, a nie faktyczne użycie świateł
- po aktualizacji nie było LTE aż do restartu