2024.14

rawier

Posiadacz elektryka
Teraz jest schowane w menu, ja natomiast nie mam tej funkcji z odcinkowymi pomiarami prędkości, wczoraj przejechałem 3 takie odcinki i nie mialem infp o jego długości i prędkości:( moze jeszcze aktualizacja map przyjdze....nie wiem..
a miałeś włączoną nawigację? bo musisz mieć wytyczoną trasę i dopiero wtedy pokazuje ograniczenie, średnią i odległość do końca odcinkowego pomiaru.

daniel

Señor Meme Officer
a miałeś włączoną nawigację? bo musisz mieć wytyczoną trasę i dopiero wtedy pokazuje ograniczenie, średnią i odległość do końca odcinkowego pomiaru.
Do tego jest też wymagane Premium Connectivity z tego co czytałem na Not A Tesla App.

Paweł W

Zadomawiam się
a miałeś włączoną nawigację? bo musisz mieć wytyczoną trasę i dopiero wtedy pokazuje ograniczenie, średnią i odległość do

Navi ustawiona i oczywiście Premium też wykupione

daniel

Señor Meme Officer

Michal

Moderator
Ktoś zawsze musi być ostatni - to też jakieś wyróżnienie ;)

Kszychu

Pionier e-mobilności
Jechałem wczoraj wieczorem potestować. Jak chodzi o HVAC to nie zwróciłem na niego w ogóle uwagi więc chyba jest lepiej :D Zauważyłem że pasek mocy pokazuje teraz energie zużywaną nawet jak auto stoi. @inter co miałeś na myśli że lepiej rozpoznaje wszystkie znaki? Bo specjalnie zwróciłem uwagę i w sumie rozpoznaje tylko stopy i ograniczenia prędkości, tak jak wcześniej. Otwieranie bagażnika działa ale moim zdaniem strasznie wolno. Pika ostrzegawczo pare razy przed otwarciem.

Jeden błąd mi sie pojawił. Ładowałem się na SuC, ustawiłem trasę, auto się naładowało poszedłem odpiąć kabel i wytyczona trasa zniknęła z mapy. Ale tylko jak chodzi o niebieską trasę z mapy. Reszta podpowiedzi była tak jak zawsze

Michal

Moderator
Jeden błąd mi sie pojawił. Ładowałem się na SuC, ustawiłem trasę, auto się naładowało poszedłem odpiąć kabel i wytyczona trasa zniknęła z mapy. Ale tylko jak chodzi o niebieską trasę z mapy. Reszta podpowiedzi była tak jak zawsze
Miałem tak kiedyś. Obstawiam, że auto się musiało samo zresetować na ładowarce i jak się podnosi po, to coś się psuje.

Kszychu

Pionier e-mobilności
auto się musiało samo zresetować na ładowarce
Raczej nie, bo w tym czasie klikałem cośtam w opcjach. Ale możliwe że taki błąd był już wcześniej. Swoją drogą jaka była komenda głosowa na zgłoszenie błędu?

@EDIT
sprawdziłem że tesla mówi
„Report” („Raport”), „Feedback” („Opinia”) lub „Bug report” (Raport błędu”).

ale raport mi wczoraj nie działał

inter

Pionier e-mobilności
Jechałem wczoraj wieczorem potestować. Jak chodzi o HVAC to nie zwróciłem na niego w ogóle uwagi więc chyba jest lepiej :D Zauważyłem że pasek mocy pokazuje teraz energie zużywaną nawet jak auto stoi. @inter co miałeś na myśli że lepiej rozpoznaje wszystkie znaki? Bo specjalnie zwróciłem uwagę i w sumie rozpoznaje tylko stopy i ograniczenia prędkości, tak jak wcześniej. Otwieranie bagażnika działa ale moim zdaniem strasznie wolno. Pika ostrzegawczo pare razy przed otwarciem.

Jest lekka poprawa np. prawidłowo rozpoznaje znaki ograniczenie prędkości dla ciężarówek.
Lepsze HVAC ma byc w wersji 2024.20.