2024.14

Inna obserwacja: od wersji 2024.14 dźwięk zamykania auta jest strasznie głośny. Macie też tak?
Da się to jakoś wyciszyć? Jeśli nie, to będzie trzeba to wyłączyć, bo wieczorem ten dźwięk naprawdę się mocno niesie po okolicy...

Kszychu

Pionier e-mobilności
Inna obserwacja: od wersji 2024.14 dźwięk zamykania auta jest strasznie głośny. Macie też tak?
Da się to jakoś wyciszyć? Jeśli nie, to będzie trzeba to wyłączyć, bo wieczorem ten dźwięk naprawdę się mocno niesie po okolicy...
Nie zwróciłem uwagi na to że to się dzieje od aktualizacji, ale zgadzam się. Ostatnimi czasy strasznie głośne jest to zamykanie

Hubi

Fachowiec
Potwierdzam, dźwięk zamykania jest głośniejszy.
Ogólnie mam wrażenie, że podnieśli natężenie w przednim głośniku zewnętrznym też w innych funkcjach (np. megafon w zabawach), który (przynamniej u mnie) był bardzo cichy.
Nie, żebym z tego korzystał, ale pamiętam, że w wynajętej starej 3 było to o wiele głośniejsze. Teraz wróciło do "normy"

Druga, ważniejsza dla mnie sprawa:
Auto ładuję w garażu na ustawieniu ładowania poza godzinami szczytu.
Przez ostatnie pół roku wszystko szło gładko. Wracam do domu, podpinam auto i ładowało się do 6:00

Po tej aktualizacji w ciągu tygodnia już trzy razy (z ośmiu) nie wystartowało ładowanie :/
Całe szczęście, że akurat w te dni nie musiałem nigdzie daleko jechać.
Z Tessie widać, że samochód się nawet nie wybudził o wskazanej porze. Po prostu słodko sobie śpi i nie planuje się ładować.

Żadnych ustawień nie zmieniałem, a po prostu losowo nie działa.

Ktoś ma podobny problem?

Last edited:

wiktor

Posiadacz elektryka
ja akurat teraz laduję tylko w dzień jak fotowoltaika zaczyna generować prąd, więc nie pomogę. Mam za to ustawione planowane ładowanie na 9:30 start i jutro sprawdzę czy zadziała bo dzisiaj ręcznie odplaiłem pareę minut po 9

pmlody

Pionier e-mobilności
Potwierdzam, dźwięk zamykania jest głośniejszy.
Ogólnie mam wrażenie, że podnieśli natężenie w przednim głośniku zewnętrznym też w innych funkcjach (np. megafon w zabawach), który (przynamniej u mnie) był bardzo cichy.
Nie, żebym z tego korzystał, ale pamiętam, że w wynajętej starej 3 było to o wiele głośniejsze. Teraz wróciło do "normy"

Druga, ważniejsza dla mnie sprawa:
Auto ładuję w garażu na ustawieniu ładowania poza godzinami szczytu.
Przez ostatnie pół roku wszystko szło gładko. Wracam do domu, podpinam auto i ładowało się do 6:00

Po tej aktualizacji w ciągu tygodnia już trzy razy (z ośmiu) nie wystartowało ładowanie :/
Całe szczęście, że akurat w te dni nie musiałem nigdzie daleko jechać.
Z Tessie widać, że samochód się nawet nie wybudził o wskazanej porze. Po prostu słodko sobie śpi i nie planuje się ładować.

Żadnych ustawień nie zmieniałem, a po prostu losowo nie działa.

Ktoś ma podobny problem?
Dwa razy mi nie wystartowało ladowanie automatycznie. Ale to było z pół roku temu. Teraz nie ma problemu.

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
I to mocno głośniej, u mnie, moje obronne psy się boją jak teraz tesla zakwacze 😉
Faktycznie jest różnica. Na otwartej przestrzeni tak tego nie słychać, ale już w garażu niemal wali po uszach. Mogliby zrobić rozróżnienie głośności w zależności od miejsca - np. pomieszczenia zamknięte ciszej, niż na zewnątrz.

pmlody

Pionier e-mobilności
Mogliby zrobić rozróżnienie głośności w zależności od miejsca - np. pomieszczenia zamknięte ciszej, niż na zewnątrz.
Mogliby to rozróżnianie podpiąć pod ten kawałek, co włącza wycieraczki :D

Last edited: