2024.44

zibizz1

Pionier e-mobilności
A czy posiadacze 44.3 widzą jakąś roznice w działaniu zwykłego AP. Zmieniła się wersja FSD na 12.5., więc jeżeli AP jest na nim oparte to powinna zmniejszyć się ilosc tzn nagów?
Od wersji w 2024.27 Tesla wprowadziła vision-based attention monitoring. W Polsce pojawiło sie w aktualizacji wraz z którymś 2024.3x. Przy ładnej pogodzie w dzień nie trzeba już ruszac kierownicą. Narazie w X nadal mam 38.7 i tam gdy kamera nie widzi lub nie czuje ze trzymamy kierownicę częstotliwość upomnień jest podobna i chyba w Eau to sir nie zmieniz.
W Y pojawiło sie już 44.3 ale nie mialem okazji sie przejechać jeszcze. Jesli coś sie zmieni to lepsza detekcja tego czy trzymany kierownice i czy patrzymy na drogę bo byla jakas wzmianka o okularach w poprzednich wersjach

Bronek

Pionier e-mobilności
Dopòki ciężarek działa, to do nie odklejam.
A klamerkę czasem zaslaniam , bo marudzi .Bez niej cisza i normalka jak to z ciężarkiem nie czepia się
Tez .38.7

cwireq

Posiadacz elektryka
Od wersji w 2024.27 Tesla wprowadziła vision-based attention monitoring. W Polsce pojawiło sie w aktualizacji wraz z którymś 2024.3x. Przy ładnej pogodzie w dzień nie trzeba już ruszac kierownicą. Narazie w X nadal mam 38.7 i tam gdy kamera nie widzi lub nie czuje ze trzymamy kierownicę częstotliwość upomnień jest podobna i chyba w Eau to sir nie zmieniz.
W Y pojawiło sie już 44.3 ale nie mialem okazji sie przejechać jeszcze. Jesli coś sie zmieni to lepsza detekcja tego czy trzymany kierownice i czy patrzymy na drogę bo byla jakas wzmianka o okularach w poprzednich wersjach
Bardziej pytam o pantom breaking i ilosc nagów. Detekcja mnie nie interesuje przy zaklejonej kamerce i ciężarku:)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Bardziej pytam o pantom breaking i ilosc nagów. Detekcja mnie nie interesuje przy zaklejonej kamerce i ciężarku:)
Przy ciężarku i zaklejonej kamerce chyba nie masz nagów chyba ze ten po kilkunastu minutach że omijasz system. Ogólnie nadal jest 15s i tak pozostanie. Hamowanie nie wiem.

max 6m + waiting for pedestrians xD A juz rozważałem dokupienie, ale ten ASS tak jak polskie tłumaczenie
Wczoraj probowalem wyjechać z ciasnego miejsca parkingowego i dokładnie jak napisal zibizz: Albo jestem za daleko, albo "waiting for pedestrians". Co gorsza, jak wczesniej stawałem w martwym punkcie z przodu auta i działało czasem to teraz wydaje sie ze nawet tutaj auto mnie widzi albo pamieta że wyszedlem z bocznej kamery i czeka az sie pojawię w przedniej zgodnie z trajektorią. W każdym razie jest tak samo do ASS jak było wcześniej.

A co do zmian w autoparku to chyba jakieś symboliczne bo jak parkował wczoraj u mnie w garażu to nadal na koniec kręci kila razy kierownica w miejscu, z nieznanego mi wciąż powodu. Chyba jakiś taki feature że wyciera mi opony żeby nie wystarczyły na zbyt dlugo

inter

Pionier e-mobilności
No to wpadło o 6.00 - 44.3.1 plik ponad 5 GB, a jednoczaśnie wysłało ponad 6,5GB do Tesli.