2024.44

zlp

Pionier e-mobilności
Uważam, że w porównaniu z innymi markami mamy się z czego cieszyć. Update są częste (poprawki błędów jeszcze częstsze :)) ale ogólnie jest progres.
Mimo że mam rozszerzonego autopilota to Summon w Europie nie działa, to odpowiedź z serwisu. Ma się pojawić właśnie teraz w wersji 44. Taka trochę namiastka amerykańskiego, ale zawsze to coś.

Uważam, że w porównaniu z innymi markami mamy się z czego cieszyć. Update są częste (poprawki błędów jeszcze częstsze :)) ale ogólnie jest progres.
Mimo że mam rozszerzonego autopilota to Summon w Europie nie działa, to odpowiedź z serwisu. Ma się pojawić właśnie teraz w wersji 44. Taka trochę namiastka amerykańskiego, ale zawsze to coś.
Ale to mówimy o tym summonie co sam wjeżdża do garażu jak tutaj:
?

zlp

Pionier e-mobilności
Ogólnie nie mam tej opcji. Nie wyjadę zdalnie z ciasnego miejsca parkingowego.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@zlp Do tego ASS w 44 to dokup sobie smycz dla psa 6m i zaczep za lusterko kierowcy i możesz chodzić z samochodem na spacer, tylko musisz pilnować żeby nie była luźno xD

To jest dokładnie ten sam Summon co przejeżdża przez cały parking, tylko w EU trzeba być w odległości max 6m od samochodu ale samochód sie zatrzymuję jak jest pieszy kilka metrów przed samochodem.
Actually Smart Summon (ASS)

Bronek

Pionier e-mobilności
Ogólnie nie mam tej opcji. Nie wyjadę zdalnie z ciasnego miejsca parkingowego.
Masz rozszerzony AP?
Wyjedziesz ale nie na pochyłości czyli np niestety ja mam podjazd tak z 20° i komunikat że nie da rady z tego względu

Bronek

Pionier e-mobilności
No to pisz lub zgłoś przez apke

Ps Nie wiem czy zgody dałeś wszystkie i czy to ma znaczenie .np kamery itp ?
Na marginesie
W następujących sytuacjach istnieje szczególnie duże prawdopodobieństwo, że funkcja Smart Summon nie będzie działać prawidłowo:

Słaby sygnał sieci komórkowej powoduje brak danych GPS.
Tor jazdy jest nachylony. Funkcja Smart Summon jest przeznaczona do działania na płaskiej drodze (o nachyleniu do 10%).
System wykrywa uskok nawierzchni. Uskoki nawierzchni o pewnej wysokości mogą uniemożliwić przejazd pojazdu Model 3 kierowanego przez funkcję Smart Summon.
Jedna lub kilka kamer albo jeden lub kilka czujników (zależnie od wyposażenia) jest uszkodzonych, zabrudzonych lub zasłoniętych (np. przez błoto, lód, śnieg, osłonę maski, nadmiar lakieru, folie, naklejki, powłoki gumowe itp.).
Działanie czujników (zależnie od wyposażenia) lub kamer jest zakłócone przez warunki pogodowe (ulewny deszcz, śnieżycę, mgłę, skrajnie wysokie lub niskie temperatury).
Działanie czujników (zależnie od wyposażenia) jest zakłócone przez inne podzespoły elektryczne lub urządzenia wytwarzające ultradźwięki;
Tesla jest w trybie przyczepy lub są do niego dołączone akcesoria

Last edited:

zlp

Pionier e-mobilności
Pisałem do serwisu, ale odpowiedź przyszła, że w Europie Summon jeszcze nie działa. Auta korzystające tylko z kamer chyba tej opcji jeszcze nie mają.
Wiem, że Ty masz i u Ciebie lepiej lub gorzej, ale daje się z tego skorzystać.