2024.44

Michal

Moderator

Paweł M.

Posiadacz elektryka
Tyle co wsadzili dla starych i nowych samochodow bez ruszania dupy do serwisu lub salonu po nowe auto , to nikt tego nie robił , nie robi i chyba nie będzie robił.
Od kilku lat było setki poprawek i dodatków , ulepszeń za damski fiut. Co nie oznacza że wszystko wszystkim pasuje .
U innych kupujesz , widzisz co kupujesz i się bujaj.

To prawda, mam TMY od sierpnia i jestem w szoku ile jest aktualizacji. Właśnie czytałem listę zmian w 44.25.2 po zainstalowaniu i jest znów w szoku ile jest zmian. Nie wszystkie idealne ale sporo dobrych i potrzebnych.

W autach grupy VW można zapomnieć o takich zmianach po kupnie, aktualizacje systemu są ale rzadko i raczej drobne poprawki, nic więcej.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ad summon . Pojechałem na swój pusty parking niedaleko domu, na ktorym jeździła w tym trybie a teraz komunikat "w tej lokalizacji dupa".
OK, pojechałem kawałek dalej na parking galerii i tu jedzie jak po maśle .
Zarówno do celu jak i do mnie itp . Jedzie nawet jak za dawnych lat jak siedzę w samochodzie .
Pięknie pokazuje jak chce jechać itp
Tylko co z tego ! Jaka jest śmieszny zasięg! Kiedyś był 12 m teraz ....6, to porażka przy takiej skutecznej funkcji jaka jest.
No i wiadomo "dzienny limit użycia kamer"

Jedno co dobre i dziwne wjechala mi do garażu na pochyłości, czego nie robiła, ale wjechala za płytko (OK mam na styk przód i tył więc muszę to robić z czuciem, po10 cm ?)
Trzeba chyba pisać na X, o zwiększenie tego zasięgu !

Ad przesuwanie foteli z tylu, to akurat jak mam przedłużki aby prościej się zapinać i wtedy Tesla widzi niby że zajete i to nie nie działa.

Nie wiem do ilu ogranicza i kiedy prędkość jazdy do tyłu i po kiego to ?

Kur ...nie mam nic do sąsiadów zza Odry (pol rodziny tam mieszka), ale odkąd u nich wybudowali fabrykę to ich narodowa bojaźń przed wszystkim co nowe ma przełożenie na Teslę .
Szkoda że weszła do Europy , tu mamy wolność najbardziej reglamentowaną . Urzędasy wiedzą wszystko lepiej

Last edited:

zlp

Pionier e-mobilności
Tylko co z tego ! Jaka jest śmieszny zasięg! Kiedyś był 12 m teraz ....6, to porażka przy takiej skutecznej funkcji jaka jest.
Mam nadzieję, że Summon z zasięgiem 6m wprowadzili testowo i że kolejna aktualizacja dorzuci kilka metrów..

acceptcookies

Tesla Model Y LR AWD 2024
Wpadlo o 1 w nocy, aktualizacja juz zainstalona, bedzie testowane w szczegolnosci jestem ciekawy ostrzegania o ruchu poprzecznym przy wyjezdzie z parkingu.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Pierwsze słowa tej piosenki jakoś mi do głowy przyszły 🤷

inter

Pionier e-mobilności
Wpadlo o 1 w nocy, aktualizacja juz zainstalona, bedzie testowane w szczegolnosci jestem ciekawy ostrzegania o ruchu poprzecznym przy wyjezdzie z parkingu.
Działa dobrze spawdzałem w nocy.