2024.8

chess_m

Posiadacz elektryka
Czy ktoś rozumie ta funkcje o co chodzi?
Przeczytałem parę razy i nie wiem co to może oznaczać, ktos coś? Dzieki

One-Time Charge Limit?​

O ile moja znajomość lęgłidża mnie nie zawodzi to w skrócie
Normalnie masz ustawione ładowanie do powiedzmy max 80%
Zapodajesz One-Time limit 100% w noc przed dłuższym wyjazdem
Kolejnego dnia nie musisz nic zmieniać i auto samo wróci do limitu 80%

Pepek

Posiadacz elektryka
No matrixy musiały być, w końcu zapowiadali na początku roku, że wtedy dostaje TM3 HL, a reszta (tam gdzie jest sprzęt) dostanie w EU przy kolejnej większej aktualizacji - więc to właśnie teraz.
Mnie śmieszy trochę, że z wersją 2024.8 wyszła od razu poprawkowa 2024.8.3.

Bronek

Pionier e-mobilności
Tak jest od zawsze, czasem coś wchodziło i bylo wycofywane.
Można to ograniczyć w opcjach auta, ale niektórych kardynalny h aktualizacji nie da się uniknąć nie klikając na zgodzę na aktualizacje.
Z kilkaset aktualizacji było, teraz to i tak jest ich mało i głównie to duperele.
Jak ktoś ma cierpliwość

Bartosz

Pionier e-mobilności
Kurde, jak miałem kiedyś spalinowego Nissana to za aktualizacje map, które były aktualne przez rok żądali 1000 zł, a było to z 10 lat temu. W Tesli co jakiś czas dokładają funkcje za free, a zgłaszać cokolwiek aż strach. Ostatnio napisałem, że mi pendrive nie działa to mi technik mobilny do domu osobiście przywiózł nowego, zamiast wysłać kurierem. Ciekawe czy tak zawsze będzie, czy w końcu się usztywnią.

Last edited:

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Tak jest od zawsze, czasem coś wchodziło i bylo wycofywane.
Można to ograniczyć w opcjach auta, ale niektórych kardynalny h aktualizacji nie da się uniknąć nie klikając na zgodzę na aktualizacje.
Z kilkaset aktualizacji było, teraz to i tak jest ich mało i głównie to duperele.
Jak ktoś ma cierpliwość

Poprawcie mnie jeżeli się mylę ale gdzieś czytałem że wychodzi np wersja 2024.8 ale do ograniczonej floty np. Modele 3 i Y z HW3 a jakieś rozszerzenie 2024.8.3 wychodzi do aut z HW4.

Wniosek jest taki, że dalsze rozszerzenie numeru wersji wcale nie oznacza poprawki a może być po prostu desygnowane do innego rodzaju floty.

slaveq

Pionier e-mobilności
Kurde, jak miałem kiedyś spalinowego Nissana to za aktualizacje map, które były aktualne przez rok żądali 1000 zł, a było to z 10 lat temu. W Tesli co jakiś czas dokładają funkcje za free, a zgłaszać cokolwiek aż strach. Ostatnio napisałem, że mi pendrive nie działa to mi technik mobilny do domu osobiście przywiózł nowego, zamiast wysłać kurierem. Ciekawe czy tak zawsze będzie, czy w końcu się usztywnią.
No ale dodajmy że przebojów miałeś trochę z tym autem na początku ;).

Bartosz

Pionier e-mobilności
No ale dodajmy że przebojów miałeś trochę z tym autem na początku ;).
Cały czas coś drobnego się dzieje. Nawet nie jestem chyba w stanie tego zliczyć. Na przestrzeni 3 lat: Ogranicznik drzwi kierowcy wymieniany był już dwa razy, za każdym razem po ok. roku zaczynał „strzelać” przy zamykaniu lub otwieraniu drzwi. Kamera w prawym słupku, czujnik zbliżeniowy w tylnym zderzaku, przetarty wężyk spryskiwaczy, wytarta uszczelka drzwi kierowcy, pukające o siebie wycieraczki, przetarta klapa bagażnika o słupek C. Wymieniana była także klapka gniazda ładowania, nie otwierała się po naciśnięciu, tylko z ekranu, aplikacji lub przycisku na wtyczce. Okresowo nie działający głośnik w słupku A pasażera. Niedomykająca się klamka drzwi pasażera. Połamana pokrywa pod maska, ta która zakrywa akumulator i osprzęt na podszybiu. Wymieniane miałem też obie kamery w błotnikach, to niestety za kasę, bo mnie wkurzały te rozbłyski na obrazie od kierunkowskazów, a w ramach gwarancji nie chcieli ich wymienić na nowe pozbawione tego problemu. W Ząbkach w ramach akcji serwisowej wymienili jakieś czujniki temperatury i dodali oring do siłownika klapy bagażnika. No i jak pisałem ostatnio pendrive, ale to nic nie dało, nadal jest błąd UI_a112, ale to chyba wina jednej z ostatnich aktualizacji, bo na niemieckim forum jest sporo zgłoszeń z tym błędem, chociaż wszystko działa bezbłędnie pomimo tego błędu. Pojawiał mi się także błąd, że nie można ładować, chociaż kabel w ogóle nie był podłączony, ale to chyba też dolegliwość związana z ostatnią aktualizacją, bo sporo tego na niemieckim forum widziałem, a technik mobilny nic nie wykrył złego, więc czekam na aktualizację, która to naprawi. Ostatecznie wszystko jest naprawiane/wymieniane/regulowane szybko i bez dyskusji przez technika mobilnego, a wszystkie problemy są drobne i nie unieruchamiają auta. Muszę jeszcze wybrać się do body shopu z tą klapą. Niemniej tyle „usterek” nie miałem w żadnym wcześniejszym samochodzie lub moje oczekiwania są zbyt wygórowane. Dodam jeszcze, że auto starzeje się z klasą. Zużywa się powoli, tapicerka jest w bardzo dobrym stanie, lakier o dziwo także, bo myślałem, że będą z nim problemy. Bateria, nie wiem, ale tak na oko 3-4% degradacji.

IMG_0217.jpeg

Last edited: