Jesli przyciete jest na dole i gorze, a proporcje zostaly te same, to boki tez musialy byc przyciete. Inaczej obraz bylby rozciagniety.Z tego co rozumiem to chodzi o przycięcie górnej i dolnej części obrazu co nie ma znaczenia dla tej funkcji (ostrzegania o ruchu poprzecznym przy wyjeździe tyłem)
Wydaje mi się, że proporcje się zmieniły.Jesli przyciete jest na dole i gorze, a proporcje zostaly te same, to boki tez musialy byc przyciete. Inaczej obraz bylby rozciagniety.
A widać gdzieś obraz niewykadrowany? Jak tak to pokażesz screeny poproszę? Jeśli nie, to skąd to wiesz?Potwierdzam, w HW4 w tylnej kamerze jest dużo szerszy kąt i obraz na podglądzie jest wykadrowany
chociażby w sentry mode jak kolega wrzucił powyżej.A widać gdzieś obraz niewykadrowany? Jak tak to pokażesz screeny poproszę? Jeśli nie, to skąd to wiesz?
Ok faktycznie znalazłem w necie foty ile widać w wersji 2021 a ile w 2024 i jest to ogromna różnica. Podsyłam foty z Sentry abyś mógł porównać „własnoocznie” jak szeroko widać na takim parkingu - te osoby stoją 4-5 aut dalej. Na drugiej focie spod stadionu widać nawet niewyraźnie ładowarki Ekoenu znajdujące się z 20 miejsc dalej.Sprawdziłem. Widać dokładnie tak samo jak przy cofaniu. Nie bardzo więc rozumiem co masz na myśli. Nikt nie twierdzi, że obiektyw tylnej kamery nie jest szerokokątny…