2024 Tesla Holiday Update

hunter

Zadomawiam się
Czy ktoś może sprawdzić w swoim highlandzie czy po aktualizacji świątecznej działa regulacja podparcia lędźwi ? U mnie nie działa , nic nie pompuje

inter

Pionier e-mobilności
Czy ktoś może sprawdzić w swoim highlandzie czy po aktualizacji świątecznej działa regulacja podparcia lędźwi ? U mnie nie działa , nic nie pompuje
Działa. Spróbuj reset z rolek.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ha, mam już nawet zaznaczone "precyzyjne czyszczenie obszaru kamery przedniej" które odbyło się jakiś czas temu. Czyli gdzieś mi tam serwisant to musiał wyklikać zanim pojawiło się w samochodzie, może to na serwerze jest przechowywane, żeby nie oszukiwać wstecz:)
konserwacja.jpg
Spoko wydaje się ekran z fotelami, szczególnie gdy mamy ich 6 i 4 przesuwane, ale przesuwanie nie działa tylko gdy auto się porusza albo ktoś siedzi na fotelu więc szybko pojawia się rozczarowanie.

Natomiast największe wrażenie w tej aktualizacji robi na mnie animowana prognoza opadów. No i jak zawsze jak nie poczytamy dokłądnie o aktualizacji to sami chyba nie odkryjemy wszystkich funkjonalności. Np w S/X/Cybertruck pojawił się nowy w aplikacji Energia. Nie ma przycisków które były kiedyś do zmiany oceny zużycia na różnych dystansach ale włąsnie przeczytałem że podobno da się dwoma palcami zmieniać płynnie zoom aby zmienić na podstawie ilu ostatnich km ma przeliczać średnie zużycie.

Pewnie jeszcze z miesiąc będe odkrywał takie smaczki.

hunter

Zadomawiam się
podobno da się dwoma palcami zmieniać płynnie zoom aby zmienić na podstawie ilu ostatnich km ma przeliczać średnie zużycie.

Sprawdziłem i nie działa.

zibizz1

Pionier e-mobilności
podobno da się dwoma palcami zmieniać płynnie zoom aby zmienić na podstawie ilu ostatnich km ma przeliczać średnie zużycie.

Sprawdziłem i nie działa.

Przepraszam moja wina, nie umiem czytać;)

"We would’ve loved to see the ability to pinch in and out of the graph so that you can adjust the time period to practically anything you wanted, up to a maximum of the last 200 miles, but overall these are nice improvements."

Bronek

Pionier e-mobilności
Fotele przesuwa w ruchu samochodu i z pasażerem, s3xy. Ustawiłem przedni na dwie pozycje.
1. niemal max do przodu jak tylko pasażer jest z tylu .
2. Normalnie do siedzenia
Mnie rozczarowało że jak są przedłużki wpięte dla ułatwienia zapinania, to też nie działa, nawet z pustym fotelem
Co sie tez pogorszyło i to już wcześniej , to iż nie mogę powiększać bardziej mapy do summona

eimi

Pionier e-mobilności
Tak. W Sentry wydaje się być cały widok. W podglądzie w aucie z kamer jest wykadrowane. Wrzucę potem zdjęcia jak mnie ktoś inny nie uprzedzi.
Hw4 kamera cofania vs sentry mode

Attachments

• Screenshot_20241209_213730_Gallery.jpg
    Screenshot_20241209_213730_Gallery.jpg
    552,2 KB · Liczba wyświetleń: 44
  • 20241209_213821.jpg
    20241209_213821.jpg
    161,6 KB · Liczba wyświetleń: 44