2024 Tesla Holiday Update

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Co do zarzutów o brak funkcjonalności aplikacji Tesla na zegarek - to pierwsza edycja, ciężko porównywać do czegoś, co już kilka lat funkcjonuje na rynku. Widać po zmianach, które już wprowadzili pomiędzy wersjami, że badają teren. Niech robią przyrostowo, jak wszystko - to skuteczna metoda.

tomA

Posiadacz elektryka
Sprawdziłem Aplikację Tesli na Apple Watch (Ultra 1), do testów wyłączyłęm telefon (symulacja samego zegarka), normalnie działa jak klucz do samochodu i można odjechać, nie wiem tylko jak zachowa się przy 10%, kiedy wyłączają sie niektóre funkcje zegarka przy niskiej baterii.

Apka tesli działa o niebo lepiej od Tessie, Watchla i innych wynalazków, które próbowałem, które nigdy nie symulowały kluczyka jedynie uderzały do api, gdzie można było uruchomić zdalnie samochód (do jazdy).
U mnie Tessie normalnie działało jako kluczyk bez problemu - nie musiałem zdalnie uruchamiać auta.
Co do Apple watch i aplikacja Tesla czy bez otwarcia aplikacji też otwiera ci auto jeżeli chodzi apka w tle???
To może być kwestia jak tesla podchodzi do bezpieczeństwa, wiem że apple watch się blokuje po zdjęciu z ręki, ale może wtedy by nadal otwierał auto? Trzeba pamiętać że kluczyk w telefonie i zegarku to wygoda, ale też ryzyko. Nie chciałbym żeby ktoś pożyczył sobie mój telefon albo zegarek i odjechał autem.

Ja w samsung watchu awaryjny kluczyk mam w ten sposób że muszę otworzyć aplikacje i zbliżyć zegarek tak jak kartę - specjalnie mam wyłączony kluczyk BT. W zegarku i tak traktuje jako tylko awaryjny jak zapomnę telefonu albo się rozładuje. Zawsze jak auto stoi dłużej i wiem że nie będę używał (np. urlop) to w telefonie w aplikacji tesli wyłączam zdalny kluczyk. Potem można włączyć bez żadnego kodowania na nowo.
Zegarek po zdjęciu ręki zawsze się blokuje więc nie ma opcji kradzieży - działa jak telefon - trzeba wpisać pin .... no chyba ze ktoś ci urwie ręke z zegrakiem

mm-tesla

Posiadacz elektryka
U mnie Tessie normalnie działało jako kluczyk bez problemu - nie musiałem zdalnie uruchamiać auta.
Co do Apple watch i aplikacja Tesla czy bez otwarcia aplikacji też otwiera ci auto jeżeli chodzi apka w tle???

Zegarek po zdjęciu ręki zawsze się blokuje więc nie ma opcji kradzieży - działa jak telefon - trzeba wpisać pin .... no chyba ze ktoś ci urwie ręke z zegrakiem
Apki zawsze są w tle na Watchu, ale sprawdzę to dokładnie dziś, zejdę z zegarkiem tak jak mam teraz, bez odpalania specjalnie aplikacji.

Jusand

Posiadacz elektryka
Mam pytanie odnośnie aktualizacji świątecznej, czy wszyscy już dostali? Bo ja jeszcze się nie doczekałem i nie wiem, czy nie będę musiał udać się do Bronka po pomoc 😁

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Mam pytanie odnośnie aktualizacji świątecznej, czy wszyscy już dostali? Bo ja jeszcze się nie doczekałem i nie wiem, czy nie będę musiał udać się do Bronka po pomoc 😁
Nie wszyscy jeszcze dostali. Zapewne na dniach wyjdzie już poprawka z hotfixami, którą dostanie już z góry większość użytkowników.

Ale faktycznie trochę słabo im idzie :), szczególnie, że nie można np używać aplikacji Apple Watcha bez zaktualizowanego samochodu

eimi

Pionier e-mobilności
Ja też jeszcze nie mam. Zastanawiam się czy nie mam tego ferelnego kompa co po aktualizacji pada i Elon mnie przed tym chroni 🤣

Bronek

Pionier e-mobilności
Masz moje błogosławieństwo..Weź dwa jajka wsadź do garnka z wodą i kilkoma łzami ( obierz cebulę aby zapłakać i nie zapomnij posolić) , zagotuj , wystudz, wypij pól litra i zagryź jajami (tymi ugotowanymi).
Poważnie będą poprawki , jak zwykłe przy takich większych aktualizacjach

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Masz moje błogosławieństwo..Weź dwa jajka wsadź do garnka z wodą i kilkoma łzami ( obierz cebulę aby zapłakać i nie zapomnij posolić) , zagotuj , wystudz, wypij pól litra i zagryź jajami (tymi ugotowanymi).
Poważnie będą poprawki , jak zwykłe przy takich większych aktualizacjach
Zanim wytrzeźwiejesz to powinieneś dostać aktualizację :p

JM&JM

Posiadacz elektryka
Ja od 2 dni testuję nową wersję softu. Z obserwacji... apple watch działa i to bez telefonu, pokaz świateł można już teraz odpalać z telefonu, inne rzeczy jak obsługa serwisowa, przesuwanie fotela pasażera z poziomu tabletu, etc. również spoko.
Z nieoczywistych spraw, to zauważyłem powrót do normalności przy ustawionym limicie ładowania na 80% - w poprzedniej wersji softu auto zawsze się ładowało do 79% a teraz ponownie ładuje do 80%