2025.20

inter

Pionier e-mobilności
Czy ktoś po aktualizacji x.20.3 ma problem z załączajacym sie alarmem ?
Albo mam muchę albo cos skopali. Juz 2 razy sie włączył samoistnie. Raz na Sentry i raz z wyłaczonym Sentry.
Nie ma problemu, wyjątkowo stabilny soft.

Kovalsky

Fachowiec
Faceci po prostu wyczaili jak wykorzystać oprogramowanie i tak jak np programy do makr mogą zautomatyzować inne komputery , rzeczy itp . Zaryzykowali inwestycje .
Tu mieliśmy tez różne próby np z zapisem sentry w chmurze , przeglądarkami ale szału nie widzę ?
Z jednej strony testujemy coś za co Tesla nie odpowiada z drugiej strony S3XY obnaża możliwości systemu. To jest naprawę wartość dodana . W komentarzach pojawia sie niemal zawsze opinia , ze ja bym chciał mieć wszystko od razu . Każdy by chciał ...I najlepiej za darmo :) .Nigdzie tak nie ma .
Ja podziwiam oprogramowanie i podejscie za myślenie do przodu .Wiadomo że samo oprogramowanie nie wystarczy i technologie się zmieniaja ale i tak odmładzanie starych Tesli lepiej i skuteczniej działa w samochodach niz malowanie brwi kobiet i wargi przypominajace paroweczki z Biedronki .
W końcu jak ze wszystkim dojdziemy do granicy...Na razie S3XY to stosunkowo tani sposob personalizacji swojego samochodu .
Czy znamy coś podobnego gdzie indziej ?
"Wargi jak paróweczki z Biedronki" - przeurocze :D

cooler

Pionier e-mobilności
Czy ktoś po aktualizacji x.20.3 ma problem z załączajacym sie alarmem ?
Albo mam muchę albo cos skopali. Juz 2 razy sie włączył samoistnie. Raz na Sentry i raz z wyłaczonym Sentry.
Ja po upgrade miałem alarm, ale podejrzewam zmorę obecnych temperatur: robale. wystarczy jedna mucha czy jakiś większy komar i sentry wzbudza alarm.
W miejscu gdzie parkuje pod domem wystarczy zostawić na chwilę otwarte okno czy drzwi i już nie ma spokoju. Dobrze że M3 to sedan, można spokojnie choć bagażnik zostawić otwarty.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Ja po upgrade miałem alarm, ale podejrzewam zmorę obecnych temperatur: robale. wystarczy jedna mucha czy jakiś większy komar i sentry wzbudza alarm.
W miejscu gdzie parkuje pod domem wystarczy zostawić na chwilę otwarte okno czy drzwi i już nie ma spokoju. Dobrze że M3 to sedan, można spokojnie choć bagażnik zostawić otwarty.
Mucha? U mnie mój pies kiedyś wzbudził alarm, pamiętam przypadek z forum że teściowa wzbudziła alarm, ale żeby mucha? XD

cooler

Pionier e-mobilności
Mucha? U mnie mój pies kiedyś wzbudził alarm, pamiętam przypadek z forum że teściowa wzbudziła alarm, ale żeby mucha? XD
Tak, zawsze jak po alarmie robiłem inspekcję to okazywało się że np jak wieczorem coś wleci i w dzień robiło się gorąco to wychodziło draństwo i chciało uciec w stronę światła, najczęściej w kierunku dachu. W M3 na tym pałąku na górze są czujniki ultradźwiękowe i niestety łapią najlżejszy ruch jak coś blisko podleci.
Wyganiałem cholerstwo i był spokój.

Slaww

Fachowiec
Mnie się od nowości ani razu alarm nie uruchomił 😮 myślałem, że jest tylko sentry oparte na kamerach. Aktualnie 2025.20.3

Masta20PL

Zadomawiam się
Kiedy, jak wchodzi aktualizacja ? Mam premium do 17 czerwca ostatnio pierwszy raz poprosiło o sygnał wifi a w garażu pewnie słaby zasięg. Podczas aktualizacji można użytkować auto ?

nabrU

Moderator
Kiedy, jak wchodzi aktualizacja ? Mam premium do 17 czerwca ostatnio pierwszy raz poprosiło o sygnał wifi a w garażu pewnie słaby zasięg.

Jest info o aktualizacji w apce i samochodzie. Musi być dostęp do Wifi aby się pobrała. Premium nie ma nic do aktualizacji.

Podczas aktualizacji można użytkować auto ?

Nie da się jeździć podczas aktualizacji. Ale to w sumie +/- pół godziny (zależy od 'wielkości' softu)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Kiedy, jak wchodzi aktualizacja ? Mam premium do 17 czerwca ostatnio pierwszy raz poprosiło o sygnał wifi a w garażu pewnie słaby zasięg. Podczas aktualizacji można użytkować auto ?
Aktualizacje ściąga tylko po WiFi. Uwaga na okienko z godzina( u mnie 21:30) ktore potem się pojawia jak wsiadasz do auta i możesz w nim ustawić instalowanie lub zacząć natychmiast. U mnie instalowanie trwa od 20 minut do ponad godziny. Auto jest wtedy bezużyteczne, nie da się nawet otworzyć

umcus

Pionier e-mobilności
Auto jest wtedy bezużyteczne, nie da się nawet otworzyć
W sensie po zamknięciu auta/odejściu? Ja nie wiem, bo aktualizuję zawsze w garażu w domu, a ustawione mam, że w domu nie blokuje się i samymi klamkami otworzyć można było, bagażnik chyba też kiedyś otwierałem.