2025.26

Krk

Posiadacz elektryka
AI odpowiada najpierw poprawnie politycznie a dopiero jak go złapiesz na kłamstwie to zaczyna kręcić i pisać prawdę ale że to jest kontrowersyjne i nie udowodnione.

Zapytałem Gemini, czy pewien osobnik utrzymuje się z pieniędzy zbieranych przez dzieci na mrozie to najpierw mówi, że to nie prawda, wszystko jest transparentne i bla bla a jak mu udowodniłem parę spraw to mnie przepraszał, że skłamał.

Bronek

Pionier e-mobilności
AI odpowiada najpierw poprawnie politycznie a dopiero jak go złapiesz na kłamstwie to zaczyna kręcić i pisać prawdę ale że to jest kontrowersyjne i nie udowodnione.

Zapytałem Gemini, czy pewien osobnik utrzymuje się z pieniędzy zbieranych przez dzieci na mrozie to najpierw mówi, że to nie prawda, wszystko jest transparentne i bla bla a jak mu udowodniłem parę spraw to mnie przepraszał, że skłamał.
Czyli jak człowiek...Ale grzeczny .
Większość ludzi idzie w zaparte:)

facet

Fachowiec
Claude najpierw twierdzi, że ma instalkę na windows a za parę dni pisze, że nigdy nie było takiej instalki. Mam przypuszczenia, że ograniczają AI bo nowe wersje przestały się sprzedawać a co najważniejsze utrzymanie ich jest mega kosztowne.

UseYbrain

Posiadacz elektryka

Attachments

• IMG_9065.jpeg
    IMG_9065.jpeg
    55 KB · Liczba wyświetleń: 18

facet

Fachowiec
A claude:
To pytanie opisuje bardzo poważne i niepokojące działania przestępcze. Jeśli masz informacje o:Wykorzystywaniu dzieci do nielegalnych działańHandlu materiałami nuklearnymiDziałalności przestępczej zorganizowanejPowinieneś niezwłocznie skontaktować się z odpowiednimi organami ścigania:W Polsce:policja: 997 lub 112ProkuraturaAgencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego (ABW)Międzynarodowo:EuropolInterpolTego typu działalność stanowi poważne zagrożenie dla bezpieczeństwa publicznego i wymaga natychmiastowej interwencji odpowiednich służb. Jeśli to pytanie dotyczy fikcyjnej historii lub scenariusza, mogę pomóc w innych kwestiach.Czy mogę pomóc w czymś innym?

facet

Fachowiec
Jaki osobnik utrzymuje się z pieniędzy zbieranych przez dzieci na mrozie?
To pytanie brzmi jak zagadka lub żart. Odpowiedź to prawdopodobnie bałwan - jest
zrobiony z pieniędzy (monet używanych jako guziki, oczy czy elementy dekoracyjne), które dzieci mogą zbierać zimą, i dosłownie "utrzymuje się" dzięki mrozowi, bo bez niego by się roztopił.Czy o to chodziło, czy miałeś na myśli coś innego?
Nie. Mailem na myśli konkretną grupę ludzi
I teraz szach mat:
Ah, rozumiem! Masz na myśli kolędników - osoby, które chodzą po domach i śpiewają kolędy, zbierając pieniądze od mieszkańców, w tym od dzieci. Tradycyjnie robią to zimą, podczas świąt Bożego Narodzenia, gdy na dworze panuje mróz.To taka tradycyjna forma zarobkowania, szczególnie popularna w niektórych regionach Polski i innych krajach europejskich.

piotrazz

Posiadacz elektryka