2025.8

Bronek

Pionier e-mobilności
Tak mam od trzech aktualizacji i to byl nawet powód zgłoszenia serwisowego .
A propos kierownicy, to dzięki temu , wymienilem yoke na tą nową, bo w międzyczasie aktualizacja weszła a cos trzeba bylo zrobić , skoro zawracelm tyłek Tesli :)
Tak teraz jest .Kiedys aktualizacje szly szybko a instalacje do 25 minut.
Im dalej w las tym więcej drzew..

inter

Pionier e-mobilności

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
3 próby pobrania OTA i 3 nieudane jak na razie... Widzę na routerze, że łączność jest i śmiało pobiera, a potem nie wiadomo czemu znika bez śladu. Z ciekawości: 5% SOC mi zjadło na te pobierania od wczoraj.
A spróbuj włączyć Sentry Mode. U mnie pomaga przy ściąganiu - nic nie zrywa wtedy.

zlp

Pionier e-mobilności
Iiiii?
Warto było czekać?
Mam Teslę tylko pół roku, każda aktualizacja jest czymś ciekawym, ale już przestałem się ekscytować niewiele różniącymi się wersjami. Nie aktualizuje się dzisiaj, to poczekam tydzień. Nie każda wersja jest przeznaczona do mojego samochodu. Co mają powiedzieć właściciele innych marek, gdzie aktualizacja to coś z czym potrzeba jechać do serwisu i wahać się, czy warto za to zapłacić.

Bronek

Pionier e-mobilności
Iiiii?
Warto było czekać?
Mam Teslę tylko pół roku, każda aktualizacja jest czymś ciekawym, ale już przestałem się ekscytować niewiele różniącymi się wersjami. Nie aktualizuje się dzisiaj, to poczekam tydzień. Nie każda wersja jest przeznaczona do mojego samochodu. Co mają powiedzieć właściciele innych marek, gdzie aktualizacja to coś z czym potrzeba jechać do serwisu i wahać się, czy warto za to zapłacić.
Czasy gdzie były wielkie zmiany jsk np wizualizacja kosza na šmieci czy widoku z kamer sie skończyły.
Trudno sobie teraz to wyobrazić jak to wyglądało no w 2018.
Historia zmian jest bogata , to chyba już było ich kilkaset i wszystkie OTA
Myślę że to też przyjemniej w części zaplanowana strategia i w sumie dobra . Trzyma przy marce , nie pozwala się nią znudzić

inter

Pionier e-mobilności
U mnie zawsze pobiera szybko i bez przerw. Według mnie to nie jest wina pojazdu ale sieci. Przerwy, zmiany IP u dostawcy....
Sprawdźcie logi w ruterze.
Generalnie pobieranie aktualizacji bardzo faluje. Od szybkiego pobierania do kapania. Przy światłowodzie potrafi pobierać 8 GB 3-4 godziny. I to jest fakt.
Łączność WiFi z ruterem jest dobra. Testy wychodzą bardzo dobrze. Ruter jest max 10 metrów.

6a8

Posiadacz elektryka
Prędkość, to chyba zawsze falowała, ale te kilkukrotne powtórki przy 80-9x % - to jest nowość. Net - WiFi, takie samo. Ktoś może o tym rozmawiał z serwisem ?