2025.8

mm-tesla

Posiadacz elektryka
A propos czy macie dźwięk ostrzeżenia przy cofaniu z odpowiedniej strony czy tylko czerwoną poświatę ?
U mnie jest czerwona poświata oraz sygnał dzwiękowy. Ale czy dochodzi on z tej strony co poświata to nie wiem, możliwe, bo zazwyczaj zwracam uwagę na tą część ekranu z której dobiega dźwięk.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Dziwny jest ten dopisek o nieopuszczaniu obrazów z pojazdu - czyli musi być jakiś algorytm, który na podstawie zdjęcia z kamery określa poziom zabrudzenia. Możliwe, że to nie zwykły algorytm, ale już wprowadzili jakieś AI testowo.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Wydaje mi się (mogę się oczywiście mylić), że podczas aktualizacji proces podzielony jako wiele różnych osobnych paczek instalacyjnych - nie jako monolit. Stąd też czasami zatrzymuje się na dłuższą chwilę i przetwarza dane jakby odpytywał serwer instalacyjny o kolejne "paczki", które będą doinstalowane.

Ratt

Posiadacz elektryka
Wydaje mi się (mogę się oczywiście mylić), że podczas aktualizacji proces podzielony jako wiele różnych osobnych paczek instalacyjnych - nie jako monolit. Stąd też czasami zatrzymuje się na dłuższą chwilę i przetwarza dane jakby odpytywał serwer instalacyjny o kolejne "paczki", które będą doinstalowane.
Też. Ale przede wszystkim sprawdza sumy kontrolne bo to część krytyczna oprogramowania. Dla nawigacji czy gier nie bawi się w takie "duperele".

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie stanęło na 85 ale musiałem wyjechać
jak przyjechałem znów zaczęło z 83% … o co chodzi cholera

całą noc nie może pobrać …
Ostatnio trwalo to u mnie kilka dni aż zgłosiłem.
Tesla się przestraszyła i weszla poprzednia aktualizacja . Dzięki temu dowiedziałem się przy okazji ( wyświetliło się w apce ) o cichej akcji sprawdzania jakiś uszczelek? A clou calego zamiesznia to wymiana yoke na nową z normalnym klaksonem centralnym a nie w guziku