2025.8

6a8

Posiadacz elektryka
Dla mnie akurat autopilot czy FSD nie były istotnym kryterium przy wyborze auta. Ale gdzieś w "szumie tła" przebijały się informacje o "zaawansowanej autonomicznej jeździe" i pewnie też dlatego założyłem sobie, że taki zwykły autopilot będzie działał super.
To należy traktować jak każdą obietnicę wyborczą : może kiedyś się spełni :)

cooler

Pionier e-mobilności
To należy traktować jak każdą obietnicę wyborczą : może kiedyś się spełni
Albo że obiecuje wiele lub więcej niż inni bo wcale nie zamierza nic z tych obietnic spełnić? Patrz nasz znany w EU polityk :)
A ludzie pomimo że wcześniej też tak robił dalej na niego głosują...

Więc i Tesla będzie się sprzedawać...

Last edited:

Krystian85

Zadomawiam się
W końcu skręca na łukach :) , nie wyrzuca jej z zakrętów. Prędkości na moim odcinku 15 kilometrów do pracy nie zmienia nadal. Mimo że je widzi.

Ja bym w życiu nie kupił Tesli gdyby nie FSD - więc lekki zawód. Czekam na update-y.

zlp

Pionier e-mobilności
Prędkości na moim odcinku 15 kilometrów do pracy nie zmienia nadal.
Jest kilka opcji tempomatu. Jeśli włączysz go bez dotykania gazu, to będzie pilnował znaków (człowiek miewa z tym problemy, a co dopiero auto), a jeśli naciśniesz rolkę tempomatu kiedy naciskasz gaz, to będzie pilnował aktualnej prędkości.
Chyba nie pokręciłem :)

Krystian85

Zadomawiam się
Jest kilka opcji tempomatu. Jeśli włączysz go bez dotykania gazu, to będzie pilnował znaków (człowiek miewa z tym problemy, a co dopiero auto), a jeśli naciśniesz rolkę tempomatu kiedy naciskasz gaz, to będzie pilnował aktualnej prędkości.
Chyba nie pokręciłem :)
Spoko dzięki ze info :). Browar się należy ;).
Zakładam że przy autopilocie ta sama zależność, bo głownie jego używam.
Sprawdzę dzisiaj w drodze do domu.

krzysiekwaw

Zadomawiam się
mam inną ciekawą obserwację. Wreszcie zasięg w km praktycznie sie zgadza z tym co jest przejechane. Wcześniej TMY SR pokazywal po naladowaniu na 100% - 428km zasięgu co nijak nie zgadzalo się z przebiegiem do następnego ładowania. Teraz po naładowaniu pokazał 396km i zasięg spada równo z przejechanymi kilometrami.

nabrU

Moderator
mam inną ciekawą obserwację. Wreszcie zasięg w km praktycznie sie zgadza z tym co jest przejechane. Wcześniej TMY SR pokazywal po naladowaniu na 100% - 428km zasięgu co nijak nie zgadzalo się z przebiegiem do następnego ładowania. Teraz po naładowaniu pokazał 396km i zasięg spada równo z przejechanymi kilometrami.

Trzeba czytać dokładnie co dodano / zmieniono w 2025.8.4 :p

Your battery’s energy estimate now accounts for your vehicle’s usage characteristics and will adjust over time based on your history. The total available battery energy remains unchanged.

krzysiekwaw

Zadomawiam się
Trzeba czytać dokładnie co dodano / zmieniono w 2025.8.4 :p

nie doczytałem faktycznie :) ale potwierdza obserwację