A6 E-tron

Robsonics

Posiadacz elektryka
Pierwsze zajawki.
Jak do u...wy nędzy oni chcą przekonać do elektryków, skoro każdy kolejny model wygląda coraz gorzej?
Liftbacka zamiast klasycznej limuzyny idzie przeboleć, ale z taką bulwiastą sylwetką, podłogą niczym locha w ciąży i "zezowatymi" światlami? Kogo oni oszukują?

solik

Pionier e-mobilności
No to zobacz nowe BMW serii 7, pokrzyczeli pojczeli a jak w centrum gdzies stoi ladnie umyta to kazdy malolat sobie zdjecia robi :)

Robsonics

Posiadacz elektryka
No to zobacz nowe BMW serii 7, pokrzyczeli pojczeli a jak w centrum gdzies stoi ladnie umyta to kazdy malolat sobie zdjecia robi :)
Małolaty nie znają klasycznych BMW więc ten kloc robi furorę. Poza tym małolaty zawsze się jarają takimi autami, im coś jest większe i bardziej się rzuca w oczy, tym lepiej i trzeba "pochwalić" się na insta 😜

Patrizio17

Fachowiec
IX też na początku nam się nie podobał, teraz jak się opatrzył jest ok. Jestem fanem Audi, mamy w firmie S3 Limo 8Y, A5 B9 SB (uważam, że najładniejsze auto w naszej flocie) oraz już dość leciwe A8 D4. Na początku jak oglądałem zdjęcia na telefonie mi się nie podobało, ale wrzuciłem na ekran i nowe A6 mi się podoba, na pewnie bardziej niż I5 i EQE. Nie jest to klasyczna linia Audi i nie wygląda tak świetnie jak Etron Gt, ale coś za coś: GT to wielkie auto z wnętrzem jak A3. A6 pewnie będzie obszerne z dużym bagażnikiem.

A co serii 7 mi też nadal się średnio podoba, ale wyprzedziła w tym roku sprzedażą w Polsce Klasę S...

OldSeb

Posiadacz elektryka
Kurcze a mi się tam sportback mega podoba. Zmieniłbym tylko ten jebitny plastikowy zderzak z przodu ale w stonowanych kolorach nadwozia jakoś nie razi specjalnie. Poza tym ukrywa tą niezbyt fajnie wyglądającą dolną cześć świateł. Największa zaleta to nadwozie typu liftback, jak dla mnie najbardziej praktyczny kompromis pomiędzy wyglądem a praktycznością. Idealny następca dla mojego Mondeo szkoda tylko że pewnie sensownie wyposażona wersja to spokojnie przekroczy 400 tys. PLN...

Last edited:

nabrU

Moderator
@cooler, czy to coś już dla Ciebie ? :p:
- bateria: 94,9kWh
- zasięg: do 720km (na autostradzie pewnie z 'pińcet' się powinno udać)
- cena (w UK); od 69 900 GBP

wemar

Fachowiec
- cena (w UK); od 69 900 GBP
Oficjalna strona w UK nie podaje ceny za A6 etron, ale na audi.de jest już pełny konfigurator i ceny - zaczynamy od 75 600€, ale zanim jeszcze zaczniemy dodawać pakiety, to cena sama rośnie do 78 380€ i nie bardzo widać z jakiego powodu.

nabrU

Moderator
Oficjalna strona w UK nie podaje ceny za A6 etron, ale na audi.de jest już pełny konfigurator i ceny - zaczynamy od 75 600€, ale zanim jeszcze zaczniemy dodawać pakiety, to cena sama rośnie do 78 380€ i nie bardzo widać z jakiego powodu.
lakier i felgi 20 zamiast 19