ABRP

acceptcookies

Tesla Model Y LR AWD 2024
Spotify lubi zbuforowac kilka utworów do przodu. Jak mi Tesla gubiła zasięg na ok 10 minut przy przekraczaniu granicy to Spotify nadal grał kolejne utwory.

karolsko

Zadomawiam się
Ostatnio dodałem sobie auto do ABRP i udostępniłem aplikacji API żeby miało dane o parametrach przy planowaniu trasy. Zauważyłem, że na postoju szybciej schodzą % z baterii. Nawet 3-5% w ciągu nocy, wcześniej schodził 1% podczas tygodniowego postoju. W oby przypadkach wyłączone sentry.
Też tak macie?

*TM3 HL dual motor

adamq

Fachowiec
W moim przypadku dane pozyskuję lokalnie z TeslaMate, a następnie feeduję je przez REST API do ABRP za pomocą Node-RED (stworzyłem sobie prosty flow). Samochód jest uśpiony cały czas (no chyba, że wybudzę go z appki Tesli) - nie zauważyłem podwyższonego zużycia baterii na postoju. Zrobiłem tak, ponieważ nie chcę udostępniać API mojej Tesli firmom trzecim, a to rozwiązanie sprawuje się całkiem stabilnie.

grypiomi

Fachowiec
W moim przypadku dane pozyskuję lokalnie z TeslaMate, a następnie feeduję je przez REST API do ABRP za pomocą Node-RED (stworzyłem sobie prosty flow). Samochód jest uśpiony cały czas (no chyba, że wybudzę go z appki Tesli) - nie zauważyłem podwyższonego zużycia baterii na postoju. Zrobiłem tak, ponieważ nie chcę udostępniać API mojej Tesli firmom trzecim, a to rozwiązanie sprawuje się całkiem stabilnie.
Fajnie ale stanowisz < 0,0001% ludzi którzy to potrafią zrobić 😐

chewbacca

Posiadacz elektryka
Dokładnie tak samo to robię. Jedyne słuszne, pewne rozwiązanie wg mnie:-D Dziwię się, że ludzie tak chętnie udostępniają swój samochód wszystkim aplikacjom jak ABRP czy jakieś nieoficjalne apki na smartfona albo smartwatcha... To trochę tak jakby dawali kluczyk do swojego samochodu przypadkowo napotkanej osobie na ulicy :-/
EDIT: ja trochę inaczej. Z Teslamate przez MQTT do ABRP z wykorzystaniem gotowego kontenera.