Akcesoria, które warto kupić do TESLI 3.

Bronek

Pionier e-mobilności
'o BRONKU' raczej.. 🤣
BTW: Skoro już tak biało tam w okolicy, to ja bym się dopytał w Tesli czy nie mają białych poduszek :D

Pozdrawiam
Mają

images_copy_216x199.jpeg

Mam takie coś za grosze zamiast Wieś
20220816_201907.jpg
kołpaków

Last edited:

tokwi

Pionier e-mobilności
Bronek, napisz jaka jest jakość tej kierownicy? Obszycie, brak poślizgu, wyprofilowanie?
Ona mnie bardzo kusi :)

Jak zdemontowałeś poduszkę żeby nie połamać tych 3 wypustek i żeby nie strzeliła?

A z innych akcesoriów do TM3 polecam też mocniejsze żarówki do oświetlenia bagażnika.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wykonanie ręczne, obszyta chyba to jakaś skórą , tył też. Moim zdaniem ok.
Poślizg... ok. Biala..! To ja pewnie uświnię?
Profil, tu jaki by nie był, jest to wyzwaniem, ale tylko przy niektórych nawykowych naszych ruchach.
Pisałem , że odwrócony trapez przy obrocie, gdy np dolny róg jest w borze byłby DLA MNIE chyba bardziej przypominający poprzednia kierownicę ? Ale nie widze juz tych zdjęć w Hansshow lecz wybór jest.
Zmienily sie też kierownice w nowych Y! Dziurki i grubość (Chińczyki i Niemcy po 22r)
Poduszkę musisz wyjąć, do tego służą te dziurki. Inaczej nie odkręcisz Gimnastykowalem się z tym
Ćwicząc na tej nowej. Niby prosta czynność a z 10 minut dziubałem drutami, aż dół odskoczył. Proste jak konstrukcja cepa ale trza umić, warto to przeanalizować na nowej
Potem szczypce proste lub paluchy i wyciągasz wtyczki, lewa sterowania prawa poduszki, bez pierdzielenia się w odłączanie auta. Będzie chyba tylko komunikat o awarii? A radyjko sobie gra.
. Tak widziałem w warsztatach i na niektorych filmikach.
Amatorzy mają stracha, to wiadomo w kakakasku. Nie neguję tej asekuracji ale jestem wygodny i praktyczny, więc mam to... Jak nie trzeba, to nie robię zbędnych czynności . Znam takich co zakładali dwie prezerwatywy i dobrze na tym wychodzili, ja bez i też mi się udało (wiem tylko dwóch swoich potomkach)
Gaz rurka wymagana lub b dlugi klucz i naprawdę trzeba mocno nacisnąć aby śruba z klejm puściła, potem gładko

Np invert trapez, ale to tylko przyklad kształtu bo reszta to lipa
Jest tego. Trzy podstawowe t trapez - szeroki dół, odwrocony i elipsa ja mam niby elipsę
Ale pewnie są też inne wynalazki. Ludzie tną orginały i sami robią dając tylko do obszycia

tempFileForShare_20220817-062946_copy_800x566.jpg

JEDEN Z WIELU ALE WSZYSTKOMAJĄCY FILMIK

Last edited:

tokwi

Pionier e-mobilności
Bardziej nastawiam sie właśnie na ten trapez i bez tak wysokich wypustek przy kciukach.
Dzieki też za zwrócenie uwagi, że dziury i grubości są różne.
Doczytam, dooglądam, a gdy dojrzeję, to pewnie założę kask i dwie gumy.

krzyss

Pionier e-mobilności
He he kupilem sobie kapselki do felg. I napis mnie rozsmieszyl.

Attachments

• D36ADDEA-FB5B-4C6B-A6F5-E425085F5EAA.jpeg
    D36ADDEA-FB5B-4C6B-A6F5-E425085F5EAA.jpeg
    2,5 MB · Liczba wyświetleń: 83

Bronek

Pionier e-mobilności
Bardziej nastawiam sie właśnie na ten trapez i bez tak wysokich wypustek przy kciukach.
Dzieki też za zwrócenie uwagi, że dziury i grubości są różne.
Doczytam, dooglądam, a gdy dojrzeję, to pewnie założę kask i dwie gumy.
Kupując okreslasz parametry model, rocznik i czy grzana czy nie. Cenę podoszą dodatki carbon, środek itp.
Ta na zdjeciu z rogami to pewnie "domowa robota" i to tylko przykład dołu.

Cd wrażeń : Póki co mam takie wrażenie, że jestem usprawiedliwiony tym iż nabyłem Yoke
A to przez ten dodatkowy ekran który orginalna kierownica, przy moim wzroście i pożądanej pozycji skutecznie zasłania
Po drugie to test przed bardzo prawdopodobnym zakupem S lub X. Może będzie wybór lub nie, to warto wiedzieć w co się pakuję.
Kwestia wyróżniania się itp i tak Tesla się na razie wyróżnia i to mnie n8e dotyczy.
Na pewno Yoke powoduje, podobnie jak inne atrybuty elektryków , ale tych innowacyjnych, nie z przeróbek z ICE, ze auto wymaga indywidualnego podejscia i praktyki qby nim swobodnie jeździć .
Jest na pewno inaczej, ale jak już porównywałem z E-pedal można się tego innego nauczyć. Trzy krotkie jazdy i jest juz u mnie lepiej
Nie wracam do starej kierownicy , bo to kolejna rzecz u Tesli, co odmładza i mnie i auto :)

Czy polecam? To jak z ekranem i tak dobrze i tak też . Ruchomy ekran np to raczej dodatek ale niepotrzebnie jest np niżej.
. Dodatkowy ekran z kamerą przednią i AA i As Google, to już fajna rzecz
Yoke? Dla ekranu dodatkowego i fanu tak, bo inaczej to jest jednak lekki kłopot.

Ps. Bez ekraniku bym nie kupił, ale czekał na wrażenia w nowym aucie

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
W ogóle dla takich kardynalnych zmian jak ekranik, yoke, czy elektryczny frunk/trunk itp powinny być odzielne wątki jakimś nadrzędnym dziale.
Tylko mi sie nie chce tego teraz przepisywać itd..

JareG

Pionier e-mobilności
W ogóle dla takich kardynalnych zmian jak ekranik, yoke, czy elektryczny frunk/trunk itp powinny być odzielne wątki jakimś nadrzędnym dziale.
Tylko mi sie nie chce tego teraz przepisywać itd..
To można z poziomu administratora/moderatora poprzycinać/poprzenosić/etc. - nie jest potrzebna żadna manufaktura.. :)

Pozdrawiam