Akcesoria, które warto kupić do TESLI 3.

daniello d

Zadomawiam się
To ja z dywaników polecam te: https://allegro.pl/oferta/tesla-model-3-sedan-2017-dywaniki-do-auta-10678536391
Na innej aukcji można też znaleźć matę tej samej firmy za 105zł albo komplet 4 dywaników + mata za jakieś 210zł. Jakość i dopasowanie jest rewelacja (TM3 SR+ 2021Q4). W życiu nie powiedziałbym, że za takie pieniądze można kupić takie dywaniki:)
Ktoś inny polecił mi je w innym wątku i na prawdę są warte każdej złotówki.
Poza tym szufladka do przedniego i tylnego schowka w środkowej konsoli. Oryginały można kupić w Tesli w Ząbkach za 90zł brutto/komplet.
@chewbacca czy te dywaniki maja rzepy od spodu ?

na zdjeciu rzepy , a w opisie zatrzaski :D

Last edited:

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Za 150zł masz dysk SSD 256GB, jedyna wada w stosunku do SD to rozmiar. Reszta porównania na korzyść SSD.
Każdy nośnik dedykowany do ciągłego zapisu jest lepszy od nośników uniwersalnych. Duża obudowa nie czyni SSD bardziej trwałym, a właśnie ilość zapisów zazwyczaj jest ich słabym punktem

slaveq

Pionier e-mobilności
A mi dziś przyszła taka paczka z ali, będę testował. Pierwsze wrażenia, dywanik ładny i nie śmierdzi, kratka zamontowana ale nie wiem czy potrzebna bo kanał wentylacyjny miałem czysty, nakładek na klamki nie zainstaluję bo przyklejone wychodzą poza obrys auta.

Attachments

• B6E14ACD-038E-4C3F-B505-B305A381D0A0.jpeg
    B6E14ACD-038E-4C3F-B505-B305A381D0A0.jpeg
    577 KB · Liczba wyświetleń: 164

Piernik

Posiadacz elektryka
@Bronek bez przesady, jednym podobają się takie lampki, innym listwy progowe ze świecącym napisem TESLA. Mi ani jedno, ani drugie się nie podoba. Zamontowałem za to w drzwiach chińskie lampki bo dużo mocniej świecą. Oświetlenie ambient leży już prawie rok bo zastanawiam się jak to „kulturalnie” zamontować. Jak to mówią twoje auto, wiec robisz co chcesz.
@Piernik jak ci się podobają takie projektory to montuj.
No i lampki przyszły. Normalnie niewiele wolniej niż z Allegro to chodzi teraz ;)
I od razu do paczkomatu bez problemu.
Posłuchałem rady i dobrałem więcej, znaczy też te do bagażnika mocniejsze.
A samochód z tego samego kierunku jeszcze nie;)

tomwroclaw

Fachowiec
No i lampki przyszły. Normalnie niewiele wolniej niż z Allegro to chodzi teraz ;)
I od razu do paczkomatu bez problemu.
Posłuchałem rady i dobrałem więcej, znaczy też te do bagażnika mocniejsze.
A samochód z tego samego kierunku jeszcze nie;)
Następnym razem zamów auto na Aliexpress 😂 do paczkomatu nie wcisną ale może po prostu kurier podjedzie :D - niby żart a kto wie co pojawi się na chińskim portalu w niedalekiej przyszłości :D

usrobo

Posiadacz elektryka
A jaki uchwyt do telefonu proponujecie?
ktoś stosuje czy kładziecie telefony na podstawki z ładowarką wbudowaną? da sie w takiej pozycji wlaczyc google lub ABRP ?

Michal

Moderator
A jaki uchwyt do telefonu proponujecie?
ktoś stosuje czy kładziecie telefony na podstawki z ładowarką wbudowaną? da sie w takiej pozycji wlaczyc google lub ABRP ?
Żaden :p
Google (domyślam się, że maps) kompletnie się nie przydaje - wystarczy wbudowana nawigacja.
ABRP przydaje się tylko w dłuższych trasach i to raczej do zaplanowania trasy, a nie do jazdy - jeśli musisz się podładować na ładowarce innej niż SuC, to ustawiasz ładowarkę jako punkt pośredni w nawigacji auta i jedziesz, a po drodze kontrolujesz tylko z jakim % baterii dojedziesz na miejsce.
Ewentualnie Yanosik a on działa super z ładowarki indykcyjnej - trzeba tylko przestawić w ustawieniach, żeby dźwięk szedł przez kanał audio = Alarmy.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Dotarła elektryfikacja Frunka polecona przez gim-Kg, oraz ładowaerka bezprzewodowa ( u mnie jeszcze nie było ale ma ekstra odejscie USB na wierzchu ..łapien nawet telefony w futeralach robiących za portfrele a one wykluczaja indukcję w wielu innych!!!
W sumie 2034 zł ok i Pocztex pobrał 44 zł cła.
Nie montuje bo czekam na cieplo ( jest słońce ale zimno) Lubie grzebać na swieżym powietrzu.
20220331_132206_copy_600x468.jpg

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
@Bronek Możesz podać linka to power frunka? Zaprzyjaźniłbym się z nim. Rzadko używam bo nie lubię go zamykać :)

Odejmą Ci cło i potem byc może dowalą?? 44 zł czyli nie 2300 a ok 2000
... Prawa autorskie ma @gim-kg ;-) to On wynalazł!
PS AD ta ładowarka indukcyjna, to jest b dobra bo daje przez etui, przez ktore 40watowa droższa orginalna Samsunga sobie nie radzi. No i ten ekstra kabelek z USB C na wierzchu
Działa też w polożeniu poziomym.

Wiem ze nowe mają ale podaję link

Najnowsze dyskusje