akcja serwisowa na otwierajacy sie frunk podczas jazdy

p0li

Pionier e-mobilności
na razie obejmuje ok 2mln modeli S i X w stanach - co do modeli w europie jeszcze zadne informacje sie nie pojawily

lzieba

Nowy na Forum
Obejmuje więcej modeli:

„The models being recalled include certain 2021-2024 Model 3, Model S, Model X, and 2020-2024 Model Y vehicles.”

Pytanie czy dotyczy tylko tych produkowanych w USA czy problem jest globalny.

Bronek

Pionier e-mobilności
A propos dostalem maila bo rocznik odpowiedni Xsa ale na stronie weryfikacji po VIN nie ma mnie
Tesla
Witaj Monika,

Uprzejmie informujemy, że firma Tesla dobrowolnie przystąpiła do akcji przywoławczej. Akcja dotyczy niektórych pojazdów Model 3 z lat 2021-2024, wszystkich pojazdów Model S i Model X z lat 2021-2024 oraz Model Y z lat 2020-2024. Celem akcji jest usunięcie usterki, która uniemożliwia kierowcy otrzymania powiadomienia o otwartym stanie maski w określonych sytuacjach. Z naszych danych wynika, że jesteś właścicielem pojazdu, objętego niniejszą akcją.

W pojazdach, których to dotyczy, zespół zatrzasku może nie wykryć stanu otwarcia, co uniemożliwia powiadomienie kierowcy o stanie otwartej maski, gdy pojazd jest włączony.

Bezwiedna jazda pojazdem z odblokowaną maską może spowodować pełne otwarcie maski i ograniczenie pola widzenia kierowcy, zwiększając ryzyko kolizji. Nie dysponujemy żadnymi informacjami na temat zderzeń lub obrażeń wynikających z opisanego defektu.

Jazda pojazdem z odblokowaną maską może spowodować pełne otwarcie maski i ograniczenie pola widzenia kierowcy, zwiększając ryzyko kolizji. Nie dysponujemy żadnymi informacjami na temat zderzeń lub obrażeń wynikających z opisanego defektu.

Od 18 czerwca 2024 r. pojazdy, których dotyczy ten problem, otrzymały bezprzewodowy środek zaradczy z oprogramowaniem sprzętowym w wersji 2024.20.3, które wykrywa otwartą maskę i powiadamia interfejs użytkownika o jej stanie w interfejsie klienta.

Nie są wymagane żadne dalsze działania ze strony właścicieli, których pojazdy są wyposażone w nadchodzącą wersję oprogramowania.

Wersję oprogramowania pojazdu można potwierdzić, dotykając opcji „Sterowanie” > „Oprogramowanie” na ekranie dotykowym lub na dole ekranu głównego pojazdu w aplikacji mobilnej Tesla.W przypadku problemów z aktualizacją oprogramowania pojazdu zapoznaj się ze stroną pomocy dotyczącej aktualizacji software. Jeśli problem nie ustąpi, umów się na wizytę serwisową.

Dziękujemy,
Twój zespół Tesla

2024 Tesla Poland

Screenshot_20240815-123054_Brave_copy_614x819.jpg

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
Też dostałem, ale wynika tego że problem dotyczył tego że w pewnych sytuacjach kierowca nie byl informowany ze frunk nie jest zablokowany. I jazda z takim nie zablokowanym powoduje ryzyko że może się otworzyć.Nie bylo to odblokowywania sie w trakcie jazdy

inter

Pionier e-mobilności
Też dostałem emaila od Tesli, ale mojego VIN brak.