Dobra oferta.Jaki upust dostałeś na RS ?
Ja będę zamawiał w okolicach pażdziernika, żeby produkcja już była 2026, też prywatnie.
na tą chwilę dostałem taką ofertę RS + kolor + pompa ciepła + pakiet winter + koła 21" = 214 tys
RS + kolor + pompa ciepła + pakiet winter + koła 21" = 214 tys
Widzę, że standardowe 20" w RS-ie nie wystarczyły wam obuRS + kolor + pakiet advanced + pakiet winter + koła 21" = 218 tyś.
Z tych samych powodów, o których napisałeś, wolałbym 20", ale ten wzór i czarny kolor mi w ogóle nie podchodzi. Szkoda, że przy RS wybór kół jest tak ograniczony, bo 20" standardowe dla Sportline już mi się podobają. Za to na zimę planuję 19".Widzę, że standardowe 20" w RS-ie nie wystarczyły wam obuJa enyaqa zamówiłem na 19" - muszę być chyba dużo starszy!
Może za bardzo się naczytałem, ale stwierdziłem, że wolę, żeby auto trochę mniej 'paliło' i nie sygnalizowało każdego kamyczka. A u siebie 'na wsi' i tak nie jestem w stanie nikomu zaimponować
![]()
Mi właśnie tak samo ten czarny kolor 20" nie odpowiada, celuje w grafitowy metalik i te koła giną z tym koloremZ tych samych powodów, o których napisałeś, wolałbym 20", ale ten wzór i czarny kolor mi w ogóle nie podchodzi. Szkoda, że przy RS wybór kół jest tak ograniczony, bo 20" standardowe dla Sportline już mi się podobają. Za to na zimę planuję 19".
Ja się w sumie nastawiam od razu zamienić fabryczne letnie na całoroczne. To, co energetycznie zyskam na mniejszym rozmiarze opony, pewnie od razu strace używając całorocznych, ale nie chce mi się już bawić z przekładkami. Poza tym stwierdziłem, że w moim mokrym i raczej bezśnieżnym klimacie mogą być wręcz bezpieczniejsze niż zimówki wiosną, jesienią i zimą. Na swoim spalinowym kombiaku przeszedłem rok temu z sezonowych na całoroczne pirelli cinturato sf3 i bardzo je sobie chwalę. Niestety, nie będę ich w stanie kupić w rozmiarze na enyaqa. Może podejdzie mi za to rozmiarówka Michelin cross climate 3 sport, które mają się pojawić na początku lipca.Za to na zimę planuję 19".
Kupowalem z rabatem pracowniczym, pracuje w fabryce VW. Rs limonka+hak+winter wyszlo sporo ponizej 200 ale nie bede sie chwalić bo cena tylko dla pracowników 😉Jaki upust dostałeś na RS ?
Ja będę zamawiał w okolicach pażdziernika, żeby produkcja już była 2026, też prywatnie.
na tą chwilę dostałem taką ofertę RS + kolor + pompa ciepła + pakiet winter + koła 21" = 214 tys