Skoda Elroq - ZAKUP GRUPOWY z dobrym rabatem w Polsce - sprzedaż rozpoczęta!

bognaw7

Nowy na Forum
Jaki upust dostałeś na RS ?
Ja będę zamawiał w okolicach pażdziernika, żeby produkcja już była 2026, też prywatnie.
na tą chwilę dostałem taką ofertę RS + kolor + pompa ciepła + pakiet winter + koła 21" = 214 tys

Ferrari95

Fachowiec
Ja będę zamawiał w okolicach pażdziernika, żeby produkcja już była 2026, też prywatnie.
na tą chwilę dostałem taką ofertę RS + kolor + pompa ciepła + pakiet winter + koła 21" = 214 tys
Dobra oferta.

Pytanie nie było do mnie, ale że stoję przed podobnym dylematem to odpowiem jak to u mnie wygląda.

RS + kolor + pakiet advanced + pakiet winter + koła 21" = 218 tyś.

delta

Zadomawiam się
RS + kolor + pompa ciepła + pakiet winter + koła 21" = 214 tys
RS + kolor + pakiet advanced + pakiet winter + koła 21" = 218 tyś.
Widzę, że standardowe 20" w RS-ie nie wystarczyły wam obu :p Ja enyaqa zamówiłem na 19" - muszę być chyba dużo starszy! ;) Może za bardzo się naczytałem, ale stwierdziłem, że wolę, żeby auto trochę mniej 'paliło' i nie sygnalizowało każdego kamyczka. A u siebie 'na wsi' i tak nie jestem w stanie nikomu zaimponować ;)

Ferrari95

Fachowiec
Widzę, że standardowe 20" w RS-ie nie wystarczyły wam obu :p Ja enyaqa zamówiłem na 19" - muszę być chyba dużo starszy! ;) Może za bardzo się naczytałem, ale stwierdziłem, że wolę, żeby auto trochę mniej 'paliło' i nie sygnalizowało każdego kamyczka. A u siebie 'na wsi' i tak nie jestem w stanie nikomu zaimponować ;)
Z tych samych powodów, o których napisałeś, wolałbym 20", ale ten wzór i czarny kolor mi w ogóle nie podchodzi. Szkoda, że przy RS wybór kół jest tak ograniczony, bo 20" standardowe dla Sportline już mi się podobają. Za to na zimę planuję 19".

bognaw7

Nowy na Forum
Z tych samych powodów, o których napisałeś, wolałbym 20", ale ten wzór i czarny kolor mi w ogóle nie podchodzi. Szkoda, że przy RS wybór kół jest tak ograniczony, bo 20" standardowe dla Sportline już mi się podobają. Za to na zimę planuję 19".
Mi właśnie tak samo ten czarny kolor 20" nie odpowiada, celuje w grafitowy metalik i te koła giną z tym kolorem

Ferrari95

Fachowiec
Sprawdziłem, czy 21" w Elroq'u to aż tak dużo i okazało się, że opony 235/45 jakie mamy przy tych felgach to ten sam profil co przy najmniejszych felgach (18") w Tesli Model 3. Taki sam profil miałem przy felgach 18" w Skodzie Superb iV, którą można było zamówić z felgami o jeszcze większym rozmiarze, i nie czułem każdego kamyczka na drodze.

Moim zdaniem wybór felg to wypadkowa gustu, oczekiwań co do komfortu oraz dotychczasowych doświadczeń z jazdy na oponach o różnym profilu.

delta

Zadomawiam się
Za to na zimę planuję 19".
Ja się w sumie nastawiam od razu zamienić fabryczne letnie na całoroczne. To, co energetycznie zyskam na mniejszym rozmiarze opony, pewnie od razu strace używając całorocznych, ale nie chce mi się już bawić z przekładkami. Poza tym stwierdziłem, że w moim mokrym i raczej bezśnieżnym klimacie mogą być wręcz bezpieczniejsze niż zimówki wiosną, jesienią i zimą. Na swoim spalinowym kombiaku przeszedłem rok temu z sezonowych na całoroczne pirelli cinturato sf3 i bardzo je sobie chwalę. Niestety, nie będę ich w stanie kupić w rozmiarze na enyaqa. Może podejdzie mi za to rozmiarówka Michelin cross climate 3 sport, które mają się pojawić na początku lipca.

Ferrari95

Fachowiec
Też myślałem nad oponami całorocznymi jednak niejednokrotnie po opadach śniegu zdarzyło mi się jechać przez kilka kilometrów po nieodśnieżonej drodze zanim dojechałem do odcinka, po którym przejechał pług. Dobrze, że takie sytuacje występują coraz rzadziej ale wolę dmuchać na zimne być jak najlepiej przygotowanym jeśli sytuacja miałaby się powtórzyć.

Ponadto podczas sezonowej zmiany kół samemu w garażu mam okazję sprawdzić, czy wszystko ok z hamulcami oraz elementami zawieszenia.

breczus

Zadomawiam się
Kupowalem z rabatem pracowniczym, pracuje w fabryce VW. Rs limonka+hak+winter wyszlo sporo ponizej 200 ale nie bede sie chwalić bo cena tylko dla pracowników 😉