Aktualizacje PowerUp

miken

Zadomawiam się
Z dobrych wieści MY21 zaczął dostawać PU 6.14... aktualizacja jest wypychana stopniowo do kolejnych numerów VIN i tu uwaga paczka waży 15GB... Więc pewnie chwilę potrwa nim wszędzie doleci...

Za 4-6 tygodni powinniśmy dostać aktualizację włączającą BlueCruise w MY22....

Takie nieco poszarpane info dostałem dzisiaj od Forda, ale zawsze jakieś, więc się dzielę tą całkiem przyjemną perspektywą. 😉

Dajcie znać jal coś się u was pojawi. 😈

mALEK

Pionier e-mobilności
dzisiaj zweryfikowalem dzialanie wstepnego podgrzewania baterii - dziala :) w navi wybralem DC 120kW, bylo do niego jakies <20 km, grzalka odpalila i ok 6kW mocy poszlo ciepelka na baterie (y)

Last edited:

wemar

Fachowiec
Mi kiedyś na 4 km zabrało 3kWh, z czego jest wniosek, że jeśli jedziemy na "na oparach", to lepiej do ładowarki podjechać bez podgrzewania, na wypadek, gdyby była nieużyteczna i trzeba byłoby szukać następnej.

vwir

Pionier e-mobilności
No nie mów, że on tego sam nie robi. W sensie oczekiwałbym, że jeśli mam na przykład 5% i mniej to już nie podgrzewa baterii.

mALEK

Pionier e-mobilności
teoretyczne warunki wg forda
- Have a predicted battery level on arrival that is less than 5%.
- Are predicted to have less than 10 miles of range remaining at arrival.
nie mialem okazji sprawdzic tego w praktyce

Last edited:

kdldz

Zadomawiam się
O, widze, że nowa wersja Sync w końcu wpadła :)

A mógłbyś sprawdzić czy masz opcje Bluecruise dostępną w sekcji Asystenci jazdy (i ew. czy Ci działa)?

Ja ostatnio zrobiłem kilka aktualizacji FDRS, w tym tą, a potem odpaliłem procedure aktywacji Bluecruise i dostałem powiadomienie w aucie "Bluecruise jest teraz aktywny ale mapy mogą być stare" czy coś w tym stylu. No ale niestety, jak jechałem kawałek A2 Stryków - Wartkowice to nie działał :/

Tak to u mnie wygląda:

IMG_2448.jpg

mALEK

Pionier e-mobilności
chetnie sprawdze, jak tylko oddadza mi auto :/ tak jak podejrzewalem, jak tylko rusza temat stycznika u mnie, otworza puszke pandory. po wymianie stycznika , okazalo sie , ze padl/nie jest kompatybilny BECM, bo dalej generowal bledy. wiec auto czeka na nowy 3tyd w serwisie. na moje, to pierwszy blad nie mial nic wspolnego z stycznikiem, tylko wlasnie z BECM. jedyny plus to taki, ze mam juz nowy stycznik, dostane nowy BECM, a teraz jezdze wersja GT na czas serwisu :cool: