Aktualizacje PowerUp

Dawid1991

Zadomawiam się
Tylko na moim... Żona nie ma z tym problemu. U niej wszystko działa. Ale ja się przesiadam do Audi i tam mój też działa bez zarzutu. Co więcej jak w MME połącze się przez Bluetooth to pierwsze połączenie tylko szum i trzask a drugie już normalnie.... Na android auto zawsze szum i trzask. Pewnie skończy się tak, że telefon wymienię i tyle. Dodam tylko, że próbowałem już aktualizować/odinstalować, zainstalować android auto i nic nie daje. Po którejś aktualizacji tak się stało. Wcześniej było ok.

vwir

Pionier e-mobilności
Tylko na moim... Żona nie ma z tym problemu. U niej wszystko działa. Ale ja się przesiadam do Audi i tam mój też działa bez zarzutu. Co więcej jak w MME połącze się przez Bluetooth to pierwsze połączenie tylko szum i trzask a drugie już normalnie.... Na android auto zawsze szum i trzask. Pewnie skończy się tak, że telefon wymienię i tyle. Dodam tylko, że próbowałem już aktualizować/odinstalować, zainstalować android auto i nic nie daje. Po którejś aktualizacji tak się stało. Wcześniej było ok.
Powiem tylko z własnego doświadczenia (proszę mnie nie wciągać w żadne wojny android vs iphone). Ja ma iphona, żona androida (google pixel). To jak z tym autem współpracuje jeden i drugi telefon to jest przepaść. Na przykład phone-as-a-key w pixelu jest praktycznie bezużyteczny. Po prostu zadziała raz na x razy, do tego często z dużym opóźnieniem. Podobnie wireless android auto - najczęściej się łączy, ale czasami jest „nie bo nie”.
Na iphone kluczyka nie noszę od 2 lat, bo nie ma potrzeby. Phone-as-a-key po prostu działa. Czasami trochę przymuli i muszę postać ze 2 sekundy przy aucie żeby zaskoczył, ale najczęściej jest ok. Tak samo carplay - czy z kablem czy bez - po prostu działa. No i na deser - pełna integracja z apple mapsami, które znają poziom naładowania samochodu i sugerują ładowanie po drodze gdy to konieczne no i wytyczają trasę z uwzględnieniem ładowarek.
Żeby było śmieszniej to od zawsze byłem dzieckiem androida i raczej zaawansowanym jego użytkownikiem, ale podczas ostatniej zmiany telefonu rozważyłem iphona w dużej mierze właśnie z powodu samochodu. Popróbowałem jak z mach-e działa iphone kumpla i stwierdziłem że chyba warto. Nie żałuję.

kdldz

Zadomawiam się
Właśnie mi wpadła aktualizacja ładowania DC. Zobaczymy jak będzie wyglądała krzywa w praktyce. Dłuższa trasa niestety dopiero za miesiąc.
Jakie to miało oznaczenie? Ostatnio 2 trasy zrobilem i jakby gorzej… wskakuje na 150kW a potem spada na 80, pamietam ze kiedys znaczna czesc byla i tak 100+ :/

mALEK

Pionier e-mobilności
moze zalezy od DC? pare razy ostatnio sia ladujac, wbija mi na 160kW, przez 3-4%, potem na kolejne 3-4% spada do 150, a nastepnie ciagnie te 115-110kW do ok 60 %

kdldz

Zadomawiam się
Za pierwszym razem tak myslalem, ze moze GW nie domaga (choc na te 2min wskoczyl na 152kW) ale teraz to na Ionity bylem i tak samo, za 150 od razu na na 80:/

miken

Zadomawiam się
Dostałem kilka tygodni temu, a później wpadła ta poprawiająca jakość audio i eliminująca zewnętrzne szumy...

Czekam teraz na PU 6.8, tora aktualizuje mały wyświetlacz... a później ma dolecieć 6.14 z YouTubem...

Wczoraj uśmiercili kanał FP community na ktorym ford ogłaszał nowe aktualizacje i gdzie zbierali pomysły co byśmy chcieli zobaczyć w kolejnych aktualizacjach...

Mają wrócić z nowych kanałem tego typu, ale nie wiedzą, czy kiedy i w jakiej formie...

Trochę szkoda, bo to było oficjalne źródło informacji o tym co nas czeka w tym obszarze...