Aktualizacje PowerUp

mALEK

Pionier e-mobilności
no ok, ale wzgledem Ziemi, czy Slonca? ;) dla ulatwienia dodam, ze auto stoi od 5 min na postojowym

i kolejna latka wpadla - 24-PU0119-DC-CHG4 - ponoc "ulepszone szybkie ladowanie pradem stalym"

vwir

Pionier e-mobilności
Rozpędzają się. Może za kilka miesięcy i ja to dostanę. Ale szczerze mówiąc to zaczyna mi się nawet podobać to fordowskie podejście. Budzi się we mnie taki wewnętrzny południowiec: "jak powiedzieliśmy że będzie działający frunk to powiedzieliśmy i nie trzeba nam ciągle co pół roku o tym przypominać".

mALEK

Pionier e-mobilności
na forum US podaja, ze ma to cos wspolnego z teslowymi SC. pozostaje czekac, czy pojawia sie w apce/mapie jako P&C

kdldz

Zadomawiam się
A ja chcialem pogadac w sumie o asystencie pasa ruchu w naszych autach.

Generalnie to on dziala w dwoch trybach
  • Bardzo delikatne kontry gdy najezdza na linie (oczywiscie zakladajac ze auto wykrylo te linie na pasie ruchu). To jest w sumie bezuzyteczne ;)
  • Utrzymania pojazdu na srodku pasa ruchu - tutaj pojawia sie taka niebieska obwódka w około pojazdu na wyświetlaczu. To działa super
    • Nie wiem natomiast jak to się oficjalnie nazywa w europie. W instrukcji obsługi jest sekcja o nazwie "BlueCruise" która opisuje to zachowanie.
Mam taki problem, ze na 100% to utrzymania pojazdu na środku pasa działało mi również z podpiętym bagażnikiem rowerowym na hak (podpięty do gniazda). Doskonale pamiętam jak stałem w korku z takim bagażnikiem i korzystałem z tego systemu więcej niż raz.

Od jakieś czasu mam tak, że ten asystent się wyłącza gdy podpinam bagażnik rowerowy. Jest to niesamowicie upierdliwe bo jazda po autostradzie bez tego systemu to dramat gdy już się do niego raz przyzwyczai...

Zastanawiam się tylko czy stało się to podczas zimowych aktualizacji (a było ich sporo) czy też jest to jakiś błąd po stronie serwisu - kilka miesięcy temu wymieniałem szybę i może coś źle ustawili?

Czy ktoś poza mną jeździ z hakiem / rowerami i ma doświadczenie ale po prostu wie coś na temat tego asystenta?

miken

Zadomawiam się
W Niemczech komuś zainstalowali w serwisie PU 6.14, a tam już nowe ładniejsze ikonki na górze w lewym rogu i YouTube... 😳 Ktoś z Was z aktywną licencją na narzędzia Forda to aktualizacji, widzi tam coś co może niebawem do nas dolecieć przez OTA?
1000048744.jpg
1000048745.jpg

mALEK

Pionier e-mobilności
wczoraj mi wpadly kolejne dwie aktualizacje, wiec mysle, ze jestesmy blizej niz dalej tej od UXa

odnosnie asystenta pasa ruchu, pewien jestem, ze kiedys dzialal lepiej, wiec przy okazji wymiany stycznika, poprosze o jego ponowna kalibracje/weryfikacje

vwir

Pionier e-mobilności
Właśnie mi wpadła aktualizacja ładowania DC. Zobaczymy jak będzie wyglądała krzywa w praktyce. Dłuższa trasa niestety dopiero za miesiąc.

Dawid1991

Zadomawiam się
Dziś dostałem aktualizację, która ma poprawić jakość dźwięku, ale niestety nadal nie mogę rozmawiać przez telefon😄Ciekawe czy to kiedyś naprawią🫤

vwir

Pionier e-mobilności
Też to dzisiaj dostałem. Ale z tego co rozumiem to ma poprawić szumy w stacjach radiowych. Chociaż teraz to już sam nie wiem:

1721241403641.png