Akumulator 12V padł

Alojzy

Zadomawiam się
U mnie po 28 tys. padł aku 12 v. Wzieli na lawetę i na gwarancji wymienili na nowy. Przy okazji wymienili płyn chłodzacy aku główne. Podobno cała seria e soul ma ten płyn do wymiany .teraz jest wszystko ok. Pozdrawiam.

JareG

Pionier e-mobilności
U mnie po 28 tys. padł aku 12 v. Wzieli na lawetę i na gwarancji wymienili na nowy.
Masz farta, mój 12v ma ponad 45kkm, i nadal zipie - i w ASO wymienić go nie chcą
Przy okazji wymienili płyn chłodzacy aku główne. Podobno cała seria e soul ma ten płyn do wymiany .teraz jest wszystko ok.
A który to rocznik tego Twojego e-Soul'a..?

Pozdrawiam

Olecki

Pionier e-mobilności
Masz farta, mój 12v ma ponad 45kkm, i nadal zipie - i w ASO wymienić go nie chcą
Zawsze można mu trochę pomóc, rzadko który aku przeżyje pełne rozładowanie, szczególnie jeśli już niedomaga. Tylko pewnie będziesz potrzebował kilka dni wolnych bo bez lawety pewnie się nie obejdzie ;)

Alojzy

Zadomawiam się
Przy wymianie aku 12 v stwierdzili że esoul z tym vin ma darmową wymianę płynu chłodzącego. Wymiana miała trwać 2 godz. a trwała całe pięć godzin. Podaj w serwisie vin samochodu to sprawdzą czy ci się wymiana należy.

Alojzy

Zadomawiam się
Oczywiście laweta była konieczna bo silnika nie dało się uruchomić.kontrolki zgasły i koła były zablokowane. Wymiana trwała 3 dni. Na ten czas dostałem auto zastepcze.

JareG

Pionier e-mobilności
Oczywiście laweta była konieczna bo silnika nie dało się uruchomić.kontrolki zgasły i koła były zablokowane. Wymiana trwała 3 dni. Na ten czas dostałem auto zastepcze.
ASO w Toruniu czy gdzie?

Pozdrawiam