JareG
Pionier e-mobilności
U mnie jest zwykły kwasiak.Moze oni daja AGM ? Te potrafia sie podniesc po kompletnym rozladowaniu.
Pozdrawiam
U mnie jest zwykły kwasiak.Moze oni daja AGM ? Te potrafia sie podniesc po kompletnym rozladowaniu.
Tam jest coś dziwnego (jakby był połączony z innym źródłem prundu?) - dlatego chciałem, żeby w serwisie go podpięli pod tester. A wcześniej go wymontowali.. sam wolę tego nie robić, bo jeszcze coś się spierd***Swoją drogą to powinien być już trup. Tymczasem ze 2 miesiące był spokój.
Cfane to.. permanentna inwigilacja 🤣Kupiłem monitor baterii, ale bluetooth nie sięga do garażu i powiadomienia nie przychodzą na czas, gdy zaczyna spadać niebezpiecznie napięcie. Wykres z dzisiaj (coś po północy podładowywał):
View attachment 4153
Nie chcą dać więc nie dadzą nowego. To niby ile aku jest na gwarancji?Nastąpił koniec mojego akumulatora. Zachowywał się ostatnio jak kondensator - ładowanie do 100% w 5 min, rozładowanie np. przez otwarty bagażnik - 3 min. Auto na lawetę, bo tylko tak mogę dostać samochód zastępczy i do serwisu. Tam mają procedurę "badania" akumulatora przez 24h. Dzisiaj dostałem info: "Akumulator jest faktycznie uszkodzony ale system nie przyjmuje reklamacji gwarancyjnej. Aku jest po gwarancji".
To są po prostu złodziejskie procedury z celowym przeciąganiem reklamacji do końca gwarancji. Serwis rozkłada ręce bo "system nie puszcza", nawet w opcji "gestu handlowego".
Przy firmie nie działa.Chyba że masz samochód krócej to reklamuj z rękojmi.