gim-kg
Pionier e-mobilności
Ja już dwa lata waham się czy dać dostęp zewnętrznej aplikacji do danych logowania Tesli.Tak, a potem w ustawieniach logujesz się na konto Tesli i finito.
Ja już dwa lata waham się czy dać dostęp zewnętrznej aplikacji do danych logowania Tesli.Tak, a potem w ustawieniach logujesz się na konto Tesli i finito.
Postaw więc sobie teslalogger lub teslamate i stamtąd ślij dane do ABRP.Ja już dwa lata waham się czy dać dostęp zewnętrznej aplikacji do danych logowania Tesli.
pwn2own poszło ostatnio przez dziurę w BlueZ, CVE z listopada 2022Z udostępnianiem kluczy API do zewnętrznych usług w chmurze bym uważał. O ile kojarzę podczas pwn2own włamali się poprzez tę podatność. Ciekawe czy zdążyli załatać tę dziurę![]()
aaaa wiem o co Ci chodzi. Ludzie mieli wystawione na zewnątrz instancje TeslaMate źle skonfigurowane i szło wyciągnąć klucze do api. To w sumie żadna dziura, tylko błąd użytkownika.To ten ostatni z marca. Kojarzę, że albo rok temu albo wcześniej w ten sposób się włamali.
Z chmury.TeslaMate pobiera dane z auta czy z chmury? Jak loguje z samochodu to czy wpływa to na pobór prądu na postoju?