Aplikacja EloCity zwiększa zasięg.

adianqo

Nowy na Forum
Są i to sporo. Aplikacja ChargePoint (drugi największy operator sieci ładowania na świecie), roaming.
Która aplikacja bo są dwie, w tym jedna z zieloną ikonką. I co trzeba zrobić żeby w Polsce móc się ładować? To znowu trzeba coś obchodzić albo być obcokrajowcem? I których stacji to dotyczy, o jakiej prędkości? UPDATE: Dobra słuchaj zainstalowałem tę mapkę zieloną i pokazuje ona na przykład Greenway Radomsko za 1,08 EUro za kWh. To jest to taniej? Gdzie TY takie ceny znalazłeś @elektryk?

Last edited:

elektryk

Pionier e-mobilności
Która aplikacja bo są dwie, w tym jedna z zieloną ikonką. I co trzeba zrobić żeby w Polsce móc się ładować? To znowu trzeba coś obchodzić albo być obcokrajowcem? I których stacji to dotyczy, o jakiej prędkości? UPDATE: Dobra słuchaj zainstalowałem tę mapkę zieloną i pokazuje ona na przykład Greenway Radomsko za 1,08 EUro za kWh. To jest to taniej? Gdzie TY takie ceny znalazłeś @elektryk?
To ta apka (pomarańczowe logo):

Ceny GreenWay mają wysokie, ale mają bardzo dobre ceny dla wybranych ładowarek dostępnych z apki Elocity.

W załączniku jest screen z ładowarki AC z Placu Konesera w Warszawie.

Żebyś mógł się ładować trzeba zamówić kartę RFID, wysyłają ją za darmo.

Attachments

• Screenshot_20231112-124000.png
    Screenshot_20231112-124000.png
    152,2 KB · Liczba wyświetleń: 26

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Czyli 2.71 w PowerDot to cena tylko dla jednej konkretnej stacji?
Widzę, ze sprawa jest bardziej skomplikowana...
Jest sobie ładowarka PowerDot w Kraku na Tetmajera 83. Wg. Elocity ma CCS 100kW za 2,10 zl/kWh. Podjeżdżam a tam po zeskanowani QRkodu się pokazuje CCS 100kW za 2,71 zł/kWh.
A tymczasem na wyświetlaczu szafy stoi jak byk że dostępne jest CCS 25 kW.
Się poddałem

adianqo

Nowy na Forum
To ta apka (pomarańczowe logo):

Ceny GreenWay mają wysokie, ale mają bardzo dobre ceny dla wybranych ładowarek dostępnych z apki Elocity.

W załączniku jest screen z ładowarki AC z Placu Konesera w Warszawie.

Żebyś mógł się ładować trzeba zamówić kartę RFID, wysyłają ją za darmo.
Naszpisz proszę dokładnie o którą ładowarkę chodzi, bo zainstalowałem zieloną apkę (może to jest to samo zamówiłem kartę) i chcę porównać. Nie mam takiej ładowarki a mam już pomarańczową appkę i filtry wyłączone

Attachments

• IMG_7602.PNG
    IMG_7602.PNG
    2 MB · Liczba wyświetleń: 10
Last edited:

adianqo

Nowy na Forum
Plac Konesera 12.
No właśnie dziwne ale moja apka nie pokazuje tam ładowarki. To są pewnie te na dole w garażu galerii no ale jak widzisz wyżej na zdjęciu nie mam ich. A dobra, ok wszystkie są in use. Dziękuję Ci bardzo za TIP ciekawe jakim cudem to jest taniej niż przez App Elocity, ależ to są kombinacje. Ciekawe jak długo. Przynajmniej nie trzeba pakietów przedpłacać

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ha, ciekawy ten ChargePoint. Stawki za ładowanie na PowerDot są w złotówkach i nierówne - np. w Warszawie na Geodezyjnej (80 kW) to 2,71/kWh, w Otwocku (285 kW) 2,95/kWh, w Miechowie (114 kW) 1,91/kWh. Budimex - 0,48Eur na DC (taniej niż w Elocity). Czyli trzeba sprawdzać.

elektryk

Pionier e-mobilności
Ha, ciekawy ten ChargePoint. Stawki za ładowanie na PowerDot są w złotówkach i nierówne - np. w Warszawie na Geodezyjnej (80 kW) to 2,71/kWh, w Otwocku (285 kW) 2,95/kWh, w Miechowie (114 kW) 1,91/kWh. Budimex - 0,48Eur na DC (taniej niż w Elocity). Czyli trzeba sprawdzać.
ChargePoint to ponoć drugi na świecie pod kątem wielkości sieci operator ładowania (głównie w USA mają swoje ładowarki), w Europie głównie roaming.

Firma to swego rodzaju startup (ale duży, wyceniany na około miliard $), więc albo jakiś bałagan, albo po prostu tak zdobywają klientów (wzrost bazy klientów to pewnie jakiś tam KPI).