Aplikacja Tesla

Bronek

Pionier e-mobilności
Czyta Forum ...?
Albo się przestraszyła reperkusji w postaci np zaprzestania jej mycia 1x w miesiącu ... Przód działa, ale nie rozumiem zasady , gdyż tylko jak podchodzę 1szy raz . Tył niestety mnie olewa .....Na razie :) .

zlp

Pionier e-mobilności
U mnie działa tył i przód. Z przodu nie mam elektryki to tylko odskakuje klapa. Podchodzę, nie ruszam się, 3 piknięcia i się otwiera.
Samsung S24Ultra.

Bronek

Pionier e-mobilności
A to przód też na takiej zasadzie się powinien otworzyć a właściwie uchylić?
U mnie frunk jest elektryczny i po całości i idzie w obie strony
Może chodzi o to nie ruszanie (przestanę oddychać )

pawel_mx

Zadomawiam się
Witam ponownie,
Pisałem w innym wątku ale tam chyba nikt nie zagląda 😉 a trafi mnie zaraz przez te powiadomienia.
mialem tylko mx z kluczykiem klasycznym (nie karta) od wczoraj doszedł my przed lift z kluczykiem w telefonie. I tak jak do wczoraj z aplikacji wyskakiwaly tylko powiadomienia w przypadku zadrzen lub komunikatów o otwartych drzwiach, alarmie, wiadomosci itd itp tak od dzis ciagle wali kretyńskie powiadomienie o treści "połączono" i to tylko z modelu y, z x nie pokazuje czegos takiego. Dotychczas ikona tesli na pasku w tel. informowala o wystapieniu czegoś na co trzeba zwrocic uwagę, teraz informacja bez sensu. Jak usune to po chwili znow wyskakuje. Nie chce wyłączać powiadomien aby mieć nadzór nad istotnymi powiadomieniami które otrzymywalem dotychczas w przypadku x. Wyłaczenie opcji kluczyka w telefonie nie pomaga. Czy macie jakis pomysl na te badziewie? Nie wiem co za geniusz wpadł na pomysl żeby ciagle informować ze połączono lub rozłoczono lub też łączenie. Nie interesuje mnie to. W przypadku mx nie zawraca gitary z takimi pierdolami . Dadam ze mam androida 14 w samsungu.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nigdy w obu Teslach tak nie miałem. I na zadnym z kilku telefonów .
To wina chyba telefonu i masz powiadominia np z łączenia BT lub wifi ?
Pewnie masz w ustawieniach powiadomień

Piszesz też o opcji kluczyka ? Czy chodzi Ci o aplikacje Tesli ?
Tam jest w powiadomieniach jak sie łączy telefon z autem , to trzeba odkliknąć , bo kazde nawet przez sciane garazu polaczenie bedzie powiadamiane.
Nie przypominam sobie aby ktos sie kiedyś z tym męczył?

pawel_mx

Zadomawiam się
Drugi kierowca ma inny tel i ma inne bogatsze ustawienia powiadomien, moze wyłaczyc tylko to powiadomienie. U mnie albo wszystkie albo nic. Ciekawi mnie to ze z modelu x nie ma czegos takiego a na tym samym telefonie go mam. Nie wiem z czego to powiadomienie czy bt czy wifi. Jak to sprawdzić? Aha i generalnie nie wazne jak daleko jestem od auta sypie tym ciagle.

daniel

Señor Meme Officer
Witam ponownie,
Pisałem w innym wątku ale tam chyba nikt nie zagląda 😉 a trafi mnie zaraz przez te powiadomienia.
mialem tylko mx z kluczykiem klasycznym (nie karta) od wczoraj doszedł my przed lift z kluczykiem w telefonie. I tak jak do wczoraj z aplikacji wyskakiwaly tylko powiadomienia w przypadku zadrzen lub komunikatów o otwartych drzwiach, alarmie, wiadomosci itd itp tak od dzis ciagle wali kretyńskie powiadomienie o treści "połączono" i to tylko z modelu y, z x nie pokazuje czegos takiego. Dotychczas ikona tesli na pasku w tel. informowala o wystapieniu czegoś na co trzeba zwrocic uwagę, teraz informacja bez sensu. Jak usune to po chwili znow wyskakuje. Nie chce wyłączać powiadomien aby mieć nadzór nad istotnymi powiadomieniami które otrzymywalem dotychczas w przypadku x. Wyłaczenie opcji kluczyka w telefonie nie pomaga. Czy macie jakis pomysl na te badziewie? Nie wiem co za geniusz wpadł na pomysl żeby ciagle informować ze połączono lub rozłoczono lub też łączenie. Nie interesuje mnie to. W przypadku mx nie zawraca gitary z takimi pierdolami . Dadam ze mam androida 14 w samsungu.
U mnie ten widget jest na stałe. Zmienia się tylko napis i to często. Wkurzające za to było na opasce, bo jak się zmieniał opis to wyskakiwało powiadomienie.

Jak chcesz się tego pozbyć to obejrzyj ten film mniej więcej od 4:00