Aplikacja v.4.28

KrzysztofFly

Moderator
Ja nie moge do tego dojść bo jest komunikat o braku SC i to kończy planowanie
Jest na to bardzo prosta metoda, wystarczy wytyczyć inny cel, chociażby na sąsiedniej ulicy, byle w zasięgu aktualnego stanu naładowania, następnie kliknąć nawiguj, na następnym ekranie w lokalizacji pojazdu można już ustawić baterię (czyli jej poziom przy starcie), można także edytować podróż wybierając nowy cel, a także dodawać przystanki.

KrzysztofFly

Moderator
Tak przy okazji, to w aktualnej aplikacji Citroena (i innych Stellantisów) można bez żadnego problemu, na samym początku planowania podróży ustawić poziom początkowy naładowania, a także oczekiwany w miejscu docelowym. To czysty szok, że w tak kiepskiej aplikacji chociaż coś jest lepiej zrobione ;). 411193528_762709839054565_3512891320713743759_n.jpg

Bronek

Pionier e-mobilności
Jest na to bardzo prosta metoda, wystarczy wytyczyć inny cel, chociażby na sąsiedniej ulicy, byle w zasięgu aktualnego stanu naładowania, następnie kliknąć nawiguj, na następnym ekranie w lokalizacji pojazdu można już ustawić baterię (czyli jej poziom przy starcie), można także edytować podróż wybierając nowy cel, a także dodawać przystanki.
Opcje są ale lipa. Poczekamynzobaczymy. Nawet ściągnąłem APK ten sam wariant i przeinstalowałem
Ok ale pomimo, że dojezdzam empirycznie ze sporyym zapasem do celu. Dodając osiągalny cel pośredni na trasie. Zmieniając poziom baterii na 100% to i tak nie chce ustawić nawigacji. Z w/w komunikatem to jest 230 km max i z palcem w d..., wielokrotnie bez problemu starczy prądu. Gdybym jechał spokojnie to obskoczył bym w obie strony
Nie planuje jakby te 100% nie dotarło?

KrzysztofFly

Moderator
Opcje są ale lipa. Poczekamynzobaczymy. Nawet ściągnąłem APK ten sam wariant i przeinstalowałem
Ok ale pomimo, że dojezdzam empirycznie ze sporyym zapasem do celu. Dodając osiągalny cel pośredni na trasie. Zmieniając poziom baterii na 100% to i tak nie chce ustawić nawigacji. Z w/w komunikatem to jest 230 km max i z palcem w d..., wielokrotnie bez problemu starczy prądu. Gdybym jechał spokojnie to obskoczył bym w obie strony
Nie planuje jakby te 100% nie dotarło?
Dla nas, mających pewien bagaż własnych doświadczeń nie jest to żaden problem. My wiemy skąd i dokąd dojedziemy z doładowaniem lub bez. Jednak dla nowych użytkowników może to być trochę mylące, że na dzień dobry aplikacja bierze pod uwagę aktualny stan akumulatora i może twierdzić, że brak stacji Supercharger w zasięgu miejsca docelowego, zamiast zaproponować aby doładować akumulator przed wyruszeniem w trasę. Drugi problem polega na tym, że nawigacja Tesli nie bierze przy planowaniu pod uwagę ładowarek innych firm, co także rozwiązałoby problem z zaplanowaniem trasy.

Jogur

Posiadacz elektryka
czy macie opcję sklepu w aplikacji mobilnej? standardowo mogę zakupić auta albo polecić - ale już innych produktów nie mogę przeglądać i zakupić

Michal

Moderator
Nie ma, tzn. Jest sklep za punkty za polecenia.

krzyss

Pionier e-mobilności
czy macie opcję sklepu w aplikacji mobilnej? standardowo mogę zakupić auta albo polecić - ale już innych produktów nie mogę przeglądać i zakupić
Z apki wchodzisz tu, i przenosi do przegladarki.

Attachments

• IMG_0597.png
    IMG_0597.png
    292 KB · Liczba wyświetleń: 16

Jogur

Posiadacz elektryka
Ok, czyli "bezpośrednio" z opcji zakup produkty Tesla - nie ma sklepu, przenosi na stronę web, jak się zrobi tak, jak podpowiedziałeś.

A tu sposób alternatywny - po otrzymaniu mejla z Tesli, że są już łańcuchy śniegowe (których juz nie ma ;) ), klikam w link z mejla i włala:

1705994715365.png

piotrazz

Posiadacz elektryka
Ok, czyli "bezpośrednio" z opcji zakup produkty Tesla - nie ma sklepu, przenosi na stronę web, jak się zrobi tak, jak podpowiedziałeś.

A tu sposób alternatywny - po otrzymaniu mejla z Tesli, że są już łańcuchy śniegowe (których juz nie ma ;) ), klikam w link z mejla i włala:

View attachment 15720
A propos tych łańcuchów, polecam sprawdzić dokładnie model i poszukać na Amazonie lub w innych sklepach. Różnica była spora, nie warto przepłacać.