Aplikacja v.4.28

Bronek

Pionier e-mobilności
Najnowsza aplikacja niby planuje z trasami alternatywnymi ale nie zaplanuje jak po drodze nie ma SC a bateria jest naladowana nie wystarczająco.
Do dupy i nieprzydatne, bo nie można zaplanować trasy nawet tej którą dało by się pokonać na pełnym akumulatorze, ale jak nie jest on naładowany.
Probowalem mając ok 40% zaplanować Gdańsk i lipa. Komunikat : nie ma SC w pobliżu trasy i kicha bo zasiegu na starcie rak .
Powinno być jak np ABRP dzie ustalamy naladowanie (hipotetycznel początkowe i dopiero poanujemy.
Jak zwykle wyobraźnia progrsmistów jest ograniczona do USA

nabrU

Moderator
Najnowsza aplikacja niby planuje z trasami alternatywnymi ale nie zaplanuje jak po drodze nie ma SC a bateria jest naladowana nie wystarczająco.
Do dupy i nieprzydatne, bo nie można zaplanować trasy nawet tej którą dało by się pokonać na pełnym akumulatorze, ale jak nie jest on naładowany.
Probowalem mając ok 40% zaplanować Gdańsk i lipa. Komunikat : nie ma SC w pobliżu trasy i kicha bo zasiegu na starcie rak .
Powinno być jak np ABRP dzie ustalamy naladowanie (hipotetycznel początkowe i dopiero poanujemy.
Jak zwykle wyobraźnia progrsmistów jest ograniczona do USA

Coś Elon ma do Polaków chyba ;) bo u mnie jak najbardziej działa.

Samochód stoi z SOC 38% i se zaplanowałem trasę do Edynburga:

Zarówno pozwala jechać z 38% (oczywiście mamy trochę więcej SuC niz w PL), ale też pozwala zmienić SOC na 100% ('Set Battery') i wtedy odpowiednio planuje.

Co prawda to planowanie jest z doopy bo mi każe podjechać do Winchester SuC z 92% baterii i ładować przez 5 min :ROFLMAO:

Screenshot_20240108-122802.png share_8439005389582475020.png

A ABRP to jeszcze inaczej (i lepiej) daje:

1704717840795.png

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Zobaczymy, bo czasem dociąga coś lokalnie? Poćwiczę, może odszczekam?
Ale ni chuchu. Bo masz ładowarki! Tu jest zadupie (wczoraj jadlem schabowego z kapustą - na dowód tego)
Odsyla ostatecznie do map Google ale to nie nowina

tempFileForShare_20240108-135210_copy_809x1379.jpg

Last edited:

nabrU

Moderator
No to zgłoście to przez apkę jako problem z softem i tyle. Nie postawią wtedy więcej SuC w PL, ale może coś zoptymalizują (choć wątpię).

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
No to zgłoście to przez apkę jako problem z softem i tyle. Nie postawią wtedy więcej SuC w PL, ale może coś zoptymalizują (choć wątpię).
U mnie tam lotto, bo już znam na tyle auto, że wiem gdzie dojadę itp.
Po prostu też zauważyłem ten "błąd"