Aplikacja z roamingiem i faktura zbiorcza

wxwx78

Zadomawiam się
Ja już mam umowę z Shell i przyznany limit na 3000 zł na JDG. Teraz czekam na dostęp do Shell Fleet Hub żeby zamówić kartę. Niestety z Shellem jest taki problem że długo się czeka. Na umowę czekałem miesiąc a teraz już drugi tydzień żeby łaskawie mi przysłali dane do logowania żeby tą kartę zamówić.
To prawda : u mnie tydzień bez odpowiedzi na zapytanie o kartę, potem przypominajka, potem 4 dni czekania na decyzje o limicie i 2 dni na umowę. Czasem trzeba mailem zapytać o status. ;-)

Podczas czekania na kartę możesz spróbować apkę Moya Fleet, choćby z ciekawości. Do czasu aż dostanę kartę Shel, to do mniejszych doładowań będę DKV używał.

churro

Zadomawiam się
Moya Firma (konto się zakłada w apce lub na stronie ; wszystko self-service; od razu jest karta wirtualna a plastik można domówić) : właśnie założyłem dla testu, ale apka odstrasza trochę ;) Za to można mieć 1 fakturę zbiorczą w miesiącu a za ładowanie płaci się od razu (lub mają opcje karty przedpłaconej). Ceny w apce w miarę zbliżone do tych od danego operatora, ale stan zajętości ładowarek mija się z prawdą.
zdradzisz jakie są ceny za 1kW dla firm? Nie wiem czy jest sens zakładać kolejne konto żeby później ujrzeć 3zł.

wxwx78

Zadomawiam się
zdradzisz jakie są ceny za 1kW dla firm? Nie wiem czy jest sens zakładać kolejne konto żeby później ujrzeć 3zł.
oni maja stacje swoje, Elocity (ale nie wszystkie widzę , napisałem do bok) z tego co widzę . W apce nie widać ID danego punktu wiec ciezko sprawdzic

Z tego co widzę ceny mają zbliżone do cen danego punktu "bezpośrednio". Jak podaj 1-2 konkretne , to Ci sprawdzę

zan

Zadomawiam się
oni maja stacje swoje, Elocity (ale nie wszystkie widzę , napisałem do bok) z tego co widzę . W apce nie widać ID danego punktu wiec ciezko sprawdzic

Z tego co widzę ceny mają zbliżone do cen danego punktu "bezpośrednio". Jak podaj 1-2 konkretne , to Ci sprawdzę
na swoich ceny maja różne od 1,99/kW
ale też potrafią liczyć po 2,89/kW ( Radomsko )
jest filtr w apce również na cenę

wxwx78

Zadomawiam się
tak, filtr jest
oto ceny na EkoenReduta , na moment pisania tego postu:

1749195091912.png

oraz Polenergia BlueCity:

1749195128059.png

od razu po założeniu konta w apce jest karta wirtualna. Plastikowa darmowa, na żądanie, wysyłają kurierem kolejnego dnia roboczego.

Sam nie ładowałem się jeszcze , bo nie potrzebuję. Ale planuję na dniach spróbować ; do portalu Shell brak dostępu więc mogę testową Moya ;-)

churro

Zadomawiam się
tak, filtr jest
oto ceny na EkoenReduta , na moment pisania tego postu:

View attachment 28771

oraz Polenergia BlueCity:

View attachment 28773

od razu po założeniu konta w apce jest karta wirtualna. Plastikowa darmowa, na żądanie, wysyłają kurierem kolejnego dnia roboczego.

Sam nie ładowałem się jeszcze , bo nie potrzebuję. Ale planuję na dniach spróbować ; do portalu Shell brak dostępu więc mogę testową Moya ;-)
no to moya pobiera 10% prowizji bo ekon w tym czasie jest po 1.88 :/

wxwx78

Zadomawiam się
no to moya pobiera 10% prowizji bo ekon w tym czasie jest po 1.88 :/
no ok , dla zbiorczej faktury mogę przecierpieć, zwłaszcza dla mniejszych doładowań ;)

wxwx78

Zadomawiam się
niby tak, mi niestety to wyjdzie na prawie 0 gdybym wziął fakturę do odliczenia 50% Vatu :D
same here ;-) tyle że od 10ciu faktur w miesiącu płacę +7 zł za każdą kolejną, więc... ;-)