Audi Q4 e-tron / opinie

ATnet

Posiadacz elektryka
Ale Tesla Y to dużo większe auto od ETRON Q4, Audi ma malusieńki bagażnik i jest wąziutkie w środku, popatrzcie na konsolę miedzy fotelami i wszystko jasne....

vwir

Pionier e-mobilności
Bo audi to C-SUV a TMY i Mach-E to D-SUV. Aczkolwiek moim zdaniem aż takiej ogromnej różnicy w wielkości wnętrza nie ma. Jeśli już to głownie na szerokość. A bagażnik Q4 ma akurat większy niż Mach-E i praktycznie identyczny jak TMY (520-535L). Tyle tylko, że w TMY dochodzi frunk.

solik

Pionier e-mobilności
normalnego
jaka jest definicja normalnego samochodu?

edit: widze ze wyedytowales pojecie normalnego samochodu :D potem dopiero dopisalem o TMY kojarzac ze Q4 i Mach to SUV.

Last edited:

ATnet

Posiadacz elektryka
Pójdźcie do salonu i popatrzcie w bagażnik Q4, może na papierze jest duży ale TMY i MACH są moim zdaniem zdecydowanie większe. Niemcy przy liczeniu zawsze oszukują, normy spalania, ile pali, WLTP, to i na bagażniku tez kantują.

narpaw

Nowy na Forum
1. Audi ma w środku tyle miejsca (przynajmniej na długośc) co Q7. Przynajmniej tak się chwalą. Choć również mam wrażenie że Mustang jest nieco przestronniejszy. Wydaje mi się że oba modele są bardzo porównywalne. W Mustangu masywny przód dodaje centymetrów.
2. Co do bagażnika to że w Audi i Mustangu są porównywalne choć liczby mówią zupełnie co innego. Szczególnie to widać jak się wyciągnie druga podłogę.

Nie porównuje Audi i Mustanga do Tesli 3 (bo to mały sedan nie nadający się dla rodziny) tylko do Tesli Y.
1. Mustang RWD 75 w pełnej konfiguracji to koszt ~22500zł. Po odjęciu dotacji ~200000zł.
2. Audi w zbliżonej konfiguracji to koszt 245000zł. Po odjęciu dotacji (dla firm jest inna kwota maksymalna) ~220000zł.
3. Tesla Y - 300000zł - bez możliwości wzięcia dotacji.

vwir

Pionier e-mobilności
Możesz pokazać tą "podobną konfigurację" w audi? Serio pytam. Może ja coś źle konfigurowałem. Dodałeś skórę, grzanie foteli, grzanie kierownicy, system bezkluczykowy, adaptacyjny tempomat, audio premium, elektryczne sterowanie foteli z pamięcią, elektryczną klapę bagażnika, MMI z android auto/carplay, drobiazgi w stylu fotochromatyczne podgrzewane lusterka, etc?

Ja się na tym cenniku czułem jak na polu minowym, więc może coś źle wybrałem.

narpaw

Nowy na Forum
Jasne.
Podstawowa konfiguracja Q4 40 z kolorem metalik i Siedzeniami sportowymi z eko skórą (tak jak w Mustangu, +3000 za skórę naturalną) i pakietem Comfort i Audi smartphone interface to 247000zł

Pakiet Comfort zawiera:
  • 4-kierunkowa regulacja podparcia odcinka lędźwiowego kręgosłupa dla przednich siedzeń
  • Diody w lusterkach zewnętrznych wyświetlające grafikę na podłożu
  • Lusterko wewnętrzne automatycznie przyciemniane, bez ramki
  • Lusterka zewnętrzne elektrycznie regulowane, ogrzewane i składane, oba lusterka automatycznie przyciemniane
  • Ogrzewanie foteli przednich
  • Elektrycznie wspomagana klapa bagażnika
  • Kluczyk komfortowy z Safelock
  • Alarm
Pewnie pare bajerów można byłoby jeszcze dodać ale jak cena wyjdzie powyżej 248000zł to przekroczy limit dopłaty.
Oczywiście Mustang ma parę bajerów więcej ale za to zasięg 70km mniejszy.