Audi Q4 e-tron / opinie

Chmielinski

Zadomawiam się
Jasne.
Podstawowa konfiguracja Q4 40 z kolorem metalik i Siedzeniami sportowymi z eko skórą (tak jak w Mustangu, +3000 za skórę naturalną) i pakietem Comfort i Audi smartphone interface to 247000zł

Pakiet Comfort zawiera:
  • 4-kierunkowa regulacja podparcia odcinka lędźwiowego kręgosłupa dla przednich siedzeń
  • Diody w lusterkach zewnętrznych wyświetlające grafikę na podłożu
  • Lusterko wewnętrzne automatycznie przyciemniane, bez ramki
  • Lusterka zewnętrzne elektrycznie regulowane, ogrzewane i składane, oba lusterka automatycznie przyciemniane
  • Ogrzewanie foteli przednich
  • Elektrycznie wspomagana klapa bagażnika
  • Kluczyk komfortowy z Safelock
  • Alarm
Pewnie pare bajerów można byłoby jeszcze dodać ale jak cena wyjdzie powyżej 248000zł to przekroczy limit dopłaty.
Oczywiście Mustang ma parę bajerów więcej ale za to zasięg 70km mniejszy.

Kurczę, ale cały czas nie masz takich podstaw jak:
- kamera cofania,
- asystent świateł drogowych,
- tempomat (w standardzie nie ma nawet zwykłego,
- czujniki parkowania z przodu (w podstawie tylko tył),
- przynajmniej 2-strefowa klimatyzacja,
- przyciemniane szyby z tyłu

Jeszcze byłbym w stanie zrozumieć, że jak ktoś ma na samochód 300k to kupi doposażone Q4, bo z wyglądu też mi się podoba jak się dołoży odpowiednie opcje, ale na siłę, żeby tylko mieć Audi z dopłatą? Kompletna strata pieniędzy.

narpaw

Nowy na Forum
No wiem. Dlatego rozważam pomiędzy Mustangiem a Audi. Pomiędzy gadzetami a zasięgiem.
Jedno jest pewne - dofinansowania nie odpuszcze bo szczególnie opłaca się przy leasingu.

A czy to Audi czy Mustang to już bez znaczenia. Niby to Ford ale konik robi robotę.

Chmielinski

Zadomawiam się
No wiem. Dlatego rozważam pomiędzy Mustangiem a Audi. Pomiędzy gadzetami a zasięgiem.
Jedno jest pewne - dofinansowania nie odpuszcze bo szczególnie opłaca się przy leasingu.

Nie wiem, dla mnie brak choćby tego tempomatu to a samochodzie za 250k w 2021r. natychmiastowa dyskwalifikacja. Rozumiem chęć dostania dofinansowania, po prostu Audi Q4 za 250k to jakaś pomyłka. Lepiej spojrzeć w stronę ID.4 lub Enyaq jeśli koniecznie musi być z grupy VW, ale moim zdaniem VAG ma ogólnie słabą ofertę w tym momencie.

narpaw

Nowy na Forum
Tempomat to 1500zł. Chyba się jeszcze zmieści w limicie.

ID.4 strasznie plastikowy w środku, Enyaq to nadal skoda wyglądająca jak każdy inny SUV Skody a kosztuje 200000.
Nie jestem zwolennikiem grupy VW ale to 512km zasięgu .... :/

ATnet

Posiadacz elektryka
Dyskusja jest czysto hipotetyczna bo doplat nie ma i watpie zeby byly, PIS nic nie da przedsiebiorcom bo oni i tak na nich nie zaglosuja, kasa musi byc dla PATOLI.

Chmielinski

Zadomawiam się
Tempomat to 1500zł. Chyba się jeszcze zmieści w limicie.

ID.4 strasznie plastikowy w środku, Enyaq to nadal skoda wyglądająca jak każdy inny SUV Skody a kosztuje 200000.
Nie jestem zwolennikiem grupy VW ale to 512km zasięgu .... :/

Koloru nadwozia innego niż podstawowy, czy felg nie chcesz wybrać? Audi czy jakiekolwiek inne niemieckie premium to po prostu nie są samochody dla ludzi z ograniczonym budżetem, bo w podstawie cena to szczyt budżetowej konkurencji, a w wyposażeniu bieda jak sprzed 10 lat. Nie wiem czy rozważałeś je, ale jest jeszcze Ioniq 5 i Kia EV6 w podobnym budżecie. Wersje RWD z dużą baterią mają niecałe 500km zasięgu deklarowanego i dobre wyposażenie, bo kwoty na dopłaty mieszczą się najwyższe wersje wyposażenia, a pewnie da radę uzyskać jakiś rabat (w Hyundaiu dawali na dzień dobry 7%).

narpaw

Nowy na Forum
BOŚ już ma jest wybrany jako dystrybutor środków. Teraz zostały negocjacje z firmami leasingowymi. Więc to już rozmowy pomiędzy prywatnymi podmiotami o pieniądzach. Prędzej czy później uruchomią dofinansowanie. Mam nadzieję :D

Co do koloru to w tej konfiguracji jest metalik w dowolnym kolorze.

A ponad 200tyś za koreańczyka. Siic, nie wiem, jakoś mi nie leży....

ciastek

Pionier e-mobilności

vwir

Pionier e-mobilności
Jasne.
Podstawowa konfiguracja Q4 40 z kolorem metalik i Siedzeniami sportowymi z eko skórą (tak jak w Mustangu, +3000 za skórę naturalną) i pakietem Comfort i Audi smartphone interface to 247000zł

Pakiet Comfort zawiera:
  • 4-kierunkowa regulacja podparcia odcinka lędźwiowego kręgosłupa dla przednich siedzeń
  • Diody w lusterkach zewnętrznych wyświetlające grafikę na podłożu
  • Lusterko wewnętrzne automatycznie przyciemniane, bez ramki
  • Lusterka zewnętrzne elektrycznie regulowane, ogrzewane i składane, oba lusterka automatycznie przyciemniane
  • Ogrzewanie foteli przednich
  • Elektrycznie wspomagana klapa bagażnika
  • Kluczyk komfortowy z Safelock
  • Alarm
Pewnie pare bajerów można byłoby jeszcze dodać ale jak cena wyjdzie powyżej 248000zł to przekroczy limit dopłaty.
Oczywiście Mustang ma parę bajerów więcej ale za to zasięg 70km mniejszy.
Ja bym auta bez tempomatu nie kupił. W sumie bez kamer 360 stopni też. Jeśli chcesz więcej zasięgu to weź mustanga z dużą baterią a odpuść pakiet technologiczny. Będziesz miał zasięg dużo większy niż w audi i wyposażenie też lepsze niż w audi. Przynajmniej będziesz miał aktywny tempomat i czujniki parkowania.