Audi Q6 - advanced 185 KW RWD

krycho

Nowy na Forum
Cześć Panowie,
Zadzwonił do mnie mój handlowiec z Audi z pytaniem czy byłbym zainteresowany Audi Q6 e-tron wersją 185 kW (ok. 252 KM) z napędem na tylną oś. Bateria to ok. 83 kW. Ponoć ma to ok. 7,6 sek do setki. Pytanie jaki to ma zasięg? Widziałem jakieś testy wersji z bateria 100kW i napędem quattro i przy 140km/h to zużywało 3x kW na 100km. Wydaje mi się, że to niemało. Przy mniejszej baterii pewnie 250 km to max na autostradzie przy przyzwoitych warunkach. Są takiej testy takiej wersji? Ktoś z Was coś czytał/widział? Warto rozważyć czy szkoda prądu i lepiej wybrać TMY Juniper albo innego Enyaqa?

Cena od 265 do 275k zł w zależności od wersji wyposażenia, tak by się załapać na Nasze-Auto.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Edit: to chyba jednak wersja advanced, a nie basen.

Last edited:

nabrU

Moderator
A to nie to?

nabrU

Moderator

krycho

Nowy na Forum
Ciekawe czy te 280 km przy 100% i Cold weather to w ogóle realne jest czy trzeba liczyć na większe zużycie. Wydaje mi się, ze to ciekawy samochód, ale przy tej baterii i zużyciu trochę mały zasięg chyba jednak będzie.

nabrU

Moderator
EV Database to angielska strona więc bierze 110 km/h jako prędkość autostradową, więc w PL będzie raczej mniejszy zasięg.

Darski

Q6 e-tron
Zależy czego oczekujesz od tego samochodu. Jeśli dzwoni handlowiec i pyta czy chcesz wziac to raczej nie ma wielu chętnych na ten egzemplarz - rabat by wypadało w okolicach 40% dostać. Jeśli mały zasięg Ci nie straszny i w dobrej cenie to bierz... Mi zużywa 22.5 ale mam cięższa baterie I dodatkowy silnik z przodu - ten powinien gdzieś w okolicach 20 zużywać, zwłaszcza jak stoi na jakichś 19".

22 to chyba w lecie :)
Sporo autostrad i często 150+
PS. Dopłać za AWD. Jest ich pełno na otomoto, i rabaty 35+%

Attachments

• Zuzycie q6.jpg
    Zuzycie q6.jpg
    39,4 KB · Liczba wyświetleń: 2
  • Srednia.jpg
    Srednia.jpg
    26,4 KB · Liczba wyświetleń: 2