Austria....hotele z możliwością ładowania EV

Michal

Moderator
@Michal Wow, szybki jesteś.
Okazało się prostsze niż sądziłem, a odrobina doświadczenia w dodawaniu serwisów mapowych zawsze się przyda ;)

Naprawdę fajnie to wyglada! Teraz klikając przykładowo w nowe ładowarki w styczniu widzimy je wszystkie na mapie. Dzięki temu dowiedziałem się, ze jest nowa ładowarka obok mnie (okolice Radomia) a nie ma jeszcze je na PlugShare!
Jak znajdę jutro chwilę, to dorobię też mapę ze wszystkimi ładowarkami ale może być ciężko z filtrowaniem, no chyba, że znajdę jakiś prosty sposób. Zobaczymy.

Notabene fajnie widać u Ciebie w aplikacji, ze w miesiącu styczniu zostało oddane do użytku rekordowa ilość stacji
Raczej w lipcu 2021 ale wtedy Orlen chyba dodał dopiero dane do UDT, bo to ich punkty się masowo pojawiły.
Ps. Dodałem poniżej sumy całkowitej, sumy częściowe dla poszczególnych miesięcy.

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
No jednak coś jest nie teges. W tych nowych stacjach ze stycznia widzę na przykład greenwaye w Millenium Hall Rzeszów, Gemini Park Tarnów, Galeria Bronowice Kraków. Te ładowarki stoją tam od wieków i na pewno nie powstały w styczniu 2023.

Michal

Moderator
No jednak coś jest nie teges. W tych nowych stacjach ze stycznia widzę na przykład greenwaye w Millenium Hall Rzeszów, Gemini Park Tarnów, Galeria Bronowice Kraków. Te ładowarki stoją tam od wieków i na pewno nie powstały w styczniu 2023.
Taką datę pojawienia się mają w UDT 🤷
GW niestety robi od jakiegoś czasu bałagan, bo potrafi kilka razy usunąć w jakiejś lokalizacji punkty ładowania i dodać nowe takie same. Z jakiegoś powodu zamiast updateowac, robią takie podmiany. Dlatego jakiś czas temu zacząłem pokazywać ilości liczone jako unikalne bazy ładowania, a nie punkty.

Last edited:

Michal

Moderator
Nawet dodam dowód ;)
Kolumna "ts", to timestamp zwracany przez UDT, InsertionDate, to ostatni moment updatu w mojej aplikacji. Kolumny lattitude i longitude uzupełniam od wczoraj, bo wcześniej nie zbierałem tych danych - stąd różnica w tym miejscu.
1675324851053.png

A tutaj punkty ładowania, które w różnych momentach czasu występowały w bazie 66 - widać, że każda wtyczka miała po 3 wcielenia:
1675324985666.png