albo dopóki nie puszczą aktualizacji na inne modele....tylko problem jest chyba w Juniperze, który ma albo AP albo tempomat.
albo dopóki nie puszczą aktualizacji na inne modele....tylko problem jest chyba w Juniperze, który ma albo AP albo tempomat.
Od kilku dni jestem posiadaczem MY Juniper - AP i tempomat wylacza sie przy kazdejzmianie pasa. Strasznie to wkurzajace po przesiadce z Hyundai Kona, ze przy probie plynnego wyprzeddzenia auto zaczyna hamowac
Mam nadzieje ze po kilku tyg naucze sie wcisnac gas zanim wlacze kierunkowskaz.
Domyslam sie, ze S3XY buttons nic mi nie pomoga? Bo tu nie chodzi tylko o to zeby AP sie zalaczyl z powrotem ale zeby tempomat sie nie wylaczal.
To jest działanie celowe.Przejechalem sie w koncu Juniperem i lipa z tym wylaczaniem AP, dziwne że jeszcze nie poprawili tego. Zmiana biegu z ekranu rowniez krok do tylu. Fotele lepsze i na dodatek wentylowane. Chcialbym takie w Y legacy. Kamerka wiadomo, ale przezyje bez, duzo drobnych poprawek. Ogolnie bym sie zamienil jak poprawia tego babola z AP.
Oraz na Knobie można sobie ustawić - ostatnio tak zrobiłem i jest to chyba najwygodniejsza opcjaW S3xy prawy bąbel moze też sterować kierunkiem jazdy.
Wolę jednak wajhę gdzie mogę zmieniać bieg jeszcze jak się toczę, zgadywanie biegu zmieni po zupełnym zatrzymaniu dopiero.Zmiana biegu na ekranie jest całkiem spoko, jak się włączy beta zgadywanie biegu, o czym dowiedziałem się z forum, a nie od "sprzedawcy". Wtedy zawrotka na 3, to bajka, samo się dzieje
Przez dwa tygodnie, tylko kilka razy nie zgadło, o dziwo dwa razy mając z tylu brame garażowa.