Autopilot i ręczna zmiana pasa

wxwx78

Zadomawiam się
tylko problem jest chyba w Juniperze, który ma albo AP albo tempomat.
albo dopóki nie puszczą aktualizacji na inne modele....

nabrU

Moderator
Zawsze można nie instalować :p

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Przejechalem sie w koncu Juniperem i lipa z tym wylaczaniem AP, dziwne że jeszcze nie poprawili tego. Zmiana biegu z ekranu rowniez krok do tylu. Fotele lepsze i na dodatek wentylowane. Chcialbym takie w Y legacy. Kamerka wiadomo, ale przezyje bez, duzo drobnych poprawek. Ogolnie bym sie zamienil jak poprawia tego babola z AP.

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Od kilku dni jestem posiadaczem MY Juniper - AP i tempomat wylacza sie przy kazdejzmianie pasa. Strasznie to wkurzajace po przesiadce z Hyundai Kona, ze przy probie plynnego wyprzeddzenia auto zaczyna hamowac :(
Mam nadzieje ze po kilku tyg naucze sie wcisnac gas zanim wlacze kierunkowskaz.

Domyslam sie, ze S3XY buttons nic mi nie pomoga? Bo tu nie chodzi tylko o to zeby AP sie zalaczyl z powrotem ale zeby tempomat sie nie wylaczal.

Nie. Też trzeba trzymać gaz.

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Przejechalem sie w koncu Juniperem i lipa z tym wylaczaniem AP, dziwne że jeszcze nie poprawili tego. Zmiana biegu z ekranu rowniez krok do tylu. Fotele lepsze i na dodatek wentylowane. Chcialbym takie w Y legacy. Kamerka wiadomo, ale przezyje bez, duzo drobnych poprawek. Ogolnie bym sie zamienil jak poprawia tego babola z AP.
To jest działanie celowe.

MichałB

Zadomawiam się
Zmiana biegu na ekranie jest całkiem spoko, jak się włączy beta zgadywanie biegu, o czym dowiedziałem się z forum, a nie od "sprzedawcy". Wtedy zawrotka na 3, to bajka, samo się dzieje :D
Przez dwa tygodnie, tylko kilka razy nie zgadło, o dziwo dwa razy mając z tylu brame garażowa.

Jaceq

Pionier e-mobilności
W S3xy prawy bąbel moze też sterować kierunkiem jazdy.
Oraz na Knobie można sobie ustawić - ostatnio tak zrobiłem i jest to chyba najwygodniejsza opcja :) Przekręcenie kółka w prawo - Drive, w lewo - Wsteczny, środek - Park. Niemniej potwierdzam, że zgadywanie biegu działa całkiem OK. Tylko trzeba mieć zapięty pas a jak wsiadam np. na moment żeby przestawić auto na podwórku to nie chce mi się zapinać..

Bronek

Pionier e-mobilności
Musze sie pochwalić .że opcja tej funkcji gdy wciskamy hamulec to moja sugestia.
Takie zabezpieczenie jakby namn sie np coś pomyliło. Chłopaki z Belgradu od razu opisali że to zrobią gdy tylko pojawila sie pierwsza wersja, podobnie jak ustawienie stron to zaproponowal Bjorn Nyland.
Warto z nimi korespondować od lat jestem z tego zadowolony , bo zawsze odpisują i działają

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Zmiana biegu na ekranie jest całkiem spoko, jak się włączy beta zgadywanie biegu, o czym dowiedziałem się z forum, a nie od "sprzedawcy". Wtedy zawrotka na 3, to bajka, samo się dzieje :D
Przez dwa tygodnie, tylko kilka razy nie zgadło, o dziwo dwa razy mając z tylu brame garażowa.
Wolę jednak wajhę gdzie mogę zmieniać bieg jeszcze jak się toczę, zgadywanie biegu zmieni po zupełnym zatrzymaniu dopiero.