Awaria - kamery i inne

krzyss

Pionier e-mobilności
Z wypożyczalni jak nie mają własnych? To proste.
Ale tesla twierdzi ze auta sa jezdne tylko bez niektorych „fiuczerow”
To jak BMW ktore mojemu bratu powiedzialo ze auto jest sprawne tylko prosze nie jezdzic szybko po autostradzie zanim nie wymienimy Panu wadliwego EGR, na wymiane czekal 8 miesiecy :)

Magnus

Zadomawiam się
Jak u was sytuacja z komputerem? Moja TM3P została zgłoszona do wymiany komputera dokładnie 29 listopada. Komputer miał być w połowie grudnia. Teraz czekam na wizytę przełożoną na 20 stycznia, ale odpowiadają mi tylko, że na razie nie wiedzą nic kiedy będzie komputer. Dodatkowo po wizycie serwisowej zaczął mi działać wentylator 24/7. Przez święta byłem poza wall chargerem więc dramat. Dla przykładu jak 3 stycznia zaparkowałem samochód z 90% to nie ruszając auta dzisiaj do pracy wyjeżdżałem z 40%. Nie mówiąc już o braku kamer dzięki temu już obtarłem jedną felgę w zimówkach. Czekam na porządną rekompensatę za tą awarię.
Dostałem informację, że mój komputer już dotarł. Znalazłem slot serwisowy na przyszły piątek. Usterka wystąpiła 10 listopada 2024r. Oprócz wszystkich wymienionych na forum objawów, przez 6 tygodni miałem problemy z dostaniem się do auta. Łączność z samochodem pozwalała na otwarcie go tylko w przedziale 5-12 minut co mniej-więcej godzinę. Ta usterka (jako jedyna) ustąpiła po kolejnych aktualizacjach oprogramowania.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Ale tesla twierdzi ze auta sa jezdne tylko bez niektorych „fiuczerow”
To jak BMW ktore mojemu bratu powiedzialo ze auto jest sprawne tylko prosze nie jezdzic szybko po autostradzie zanim nie wymienimy Panu wadliwego EGR, na wymiane czekal 8 miesiecy :)
Może dla kierowcy bmw to rzeczywiście dramat jechać przepisowo, ale to jednak nic w porównaniu do jazdy teslą bez tempomatu i kamer

Spencer

Zadomawiam się
Dostałem informację, że mój komputer już dotarł. Znalazłem slot serwisowy na przyszły piątek. Usterka wystąpiła 10 listopada 2024r. Oprócz wszystkich wymienionych na forum objawów, przez 6 tygodni miałem problemy z dostaniem się do auta. Łączność z samochodem pozwalała na otwarcie go tylko w przedziale 5-12 minut co mniej-więcej godzinę. Ta usterka (jako jedyna) ustąpiła po kolejnych aktualizacjach oprogramowania.
Jaki serwis?

Rorschach

Zadomawiam się
Jakie miasto?

eimi

Pionier e-mobilności
I to tylko w USA jak rozumiem? EU nadal mają w d?

to jest ciekawe

Beginning Dec. 18, affected vehicles began receiving a software update that changes the vehicle power up sequence to prevent the shorting failure condition to the primary and/or secondary power component. No further action is necessary from owners of affected vehicles that are equipped with software release 2024.44.25.3, 2024.45.25.6 or a later release.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Czy ktoś jeszcze na forum czeka na nowy komputer? Czy wszystkie 150 osób w Polsce zostało zaopiekowane? Jaka była rekompensata?

A co do narzekania na teslę, to choć brak kierunkowskazów jest karygodny (ciekawe ile z osób, które się przyzwyczaiły, ma więcej niż ten jeden samochód, ewentualnie ferrari z podobnym rozwiązaniem), to porównać m3 do corolli to gruba przesada.

Też, jak @Magnus "zazdroszczę" ludziom, którym ten hałas i design nie przeszkadza, bo jazda toyotą to najtańsze co może być, jeśli nie ma się darmowego prądu. Bo brak utraty wartości.